Στα ίχνη κυκλώματος βασανιστών ζώων

Ενδιαφέρον άρθρο της Espresso

Στα ίχνη κυκλώματος βασανιστών ζώων

Στα ίχνη του μεγαλύτερου κυκλώματος βασανιστών ζώων βρίσκεται η αστυνομία. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη βιντεοσκοπούν μάλιστα τους άγριους μέχρι θανάτου βασανισμούς κυρίως αδέσποτων ζώων και στη συνέχεια αναρτούν το φρικώδες υλικό στο Διαδίκτυο.
 
Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ξεκίνησε στις αρχές του φθινοπώρου, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν με ανησυχητικό ρυθμό και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να βομβαρδίζεται με καταγγελίες από μέλη φιλοζωικών εταιρειών ολόκληρης της χώρας για κακοποιήσεις κυρίως σκύλων και γατιών. Στις καταγγελίες υπήρχαν παραπομπές σε συγκεκριμένα σάιτ και γκρουπ νεαρών ατόμων, ακόμη και μαθητών, που επιδίδονταν συστηματικά σε «διαγωνισμούς» για το ποιος θα θανατώσει με μεγαλύτερη βιαιότητα τα δυστυχισμένα ζωάκια.
 
Ηταν τέτοια η έκταση του φαινομένου, που άρχισε να γίνεται λόγος για μια αποκρουστική μόδα, ιδιαίτερα δημοφιλή ακόμη και στον μαθητόκοσμο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώθηκε η προσπάθεια δημιουργίας ειδικών γκρουπ στο Facebook, που παρότρυναν για εξόντωση των αδέσποτων, ενώ δίνονταν και οδηγίες για την παρασκευή δηλητηρίων, όπως επίσης και για εναλλακτικούς τρόπους επώδυνων βασανισμών.
 
Ως πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, μεταξύ πολλών άλλων που εξετάστηκαν από την αστυνομία, αναφέρεται η βάρβαρη πράξη κάποιων αχαρακτήριστων βανδάλων να βασανίσουν και να κρεμάσουν ένα γατάκι σε τρίαινα αγάλματος έξω από δημαρχείο πόλης της βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης το μαζικό κρέμασμα ζωντανών σκύλων από δέντρα, που αφέθηκαν έτσι επί ώρες μέχρι να πεθάνουν, σε αρκετές πόλεις της Κρήτης.
 
Σύμφωνα με καταγγελίες μελών φιλοζωικών οργανώσεων, «τα παιδιά μπαίνουν στο Internet και περιγράφουν με υπερηφάνεια τα κατορθώματά τους. Μάλιστα, βάζουν και στοιχήματα για το ποιο θα βασανίσει πιο πολύ το ζώο».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο 1197/1981 περί προστασίας των ζώων από κακοποίηση και βασανισμούς, όποιος φονεύει, κακοποιεί, βασανίζει ζώα ή τα εγκαταλείπει έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται με φυλάκιση 6 μηνών και με πρόστιμο που φτάνει τα 1.500 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ
  animalspress.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld