5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης: Η ευαισθησία και η πρωτοβουλία των μαθητών για τα αδέσποτα


Visit-Thermi-Nipia-Koyklotheatro

Την Παρασκευή, μια ηλιόλουστη ημέρα, επισκεφθήκαμε μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 5ου Νηπιαγωγείου Θέρμης, της κας Κατερίνας, ένα ηλιόλουστο πραγματικά Σχολείο.

Το 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης συστεγάζεται σε ένα μοντέρνο και όμορφο συγκρότημα μαζί με το 4ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο.

Τα παιδάκια μας περίμεναν έξω στον καταπράσινο παιδότοπο και με μεγάλη ανυπομονησία πήραν θέσεις για να παρακολουθήσουν το κουκλοθέατρο μας. Στο τέλος της παράστασης μας έκαναν διάφορες ερωτήσεις για τα αδέσποτα και η μεγαλύτερη τους απορία ήταν τι μπορεί να γίνει με τα δύο θηλυκά κουταβάκια, περίπου πέντε μηνών που εγκατέλειψαν πριν μερικές ημέρες έξω από το σχολείο τους. Τα έδωσαν μάλιστα και φαγητό με την κα Κατερίνα έξω κάπου κοντά στον φράχτη.

Visit-Thermi-Nipia-2pups

Αποφασίσαμε λοιπόν, μια και οι Δήμοι σύμφωνα με τον Νόμο έχουν την ευθύνη των αδέσποτων ζώων, να στείλουν μια επιστολή στον Δήμαρχο της Θέρμης και να του ζητήσουν να αναλάβει την φροντίδα τους.

Visit-Thermi-Nipia-Epistoli

Ήταν μια ευχάριστη πραγματικά ημέρα και παράδειγμα προς μίμηση για άλλα Σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς που πρέπει από αυτήν την ηλικία να διδάσκουν τα παιδιά το σεβασμό σε κάθε έμβιο ον.

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια και τις δασκάλες για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία, κι ευχόμαστε σε όλα τα παιδάκια να είναι πάντα υγιή και χαρούμενα, και να συνεχίζουν να αγαπούν και σαν μεγάλοι άνθρωποι πια, τα ζώα, γιατί αυτοί είναι και η ελπίδα μας για το μέλλον!

love4pets.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld