Χανιά: Νέα καταγγελία για κακοποίηση ζώου


Προς το  Α.Τ Κισσάμου Χανιά 11.05.2011

Κύριοι,

Χθες ειδοποιήθηκε ο σύλλογός μας από την πολίτη Λουΐζα Ξ...... τηλ.....,η οποία ασχολείται με την προστασία των ζώων στο Καστέλι ότι στην περιοχή της Καλυβιανής υπάρχει ένα σκυλί έξωθεν μιας οικίας το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το σκυλί είναι αλυσοδεμένο με μια πολύ μικρή αλυσίδα, σκουριασμένη και μπερδεμένη σε μεγάλο βαθμό, στο λαιμό του ζώου υπάρχουν εμφανείς πληγές από την αλυσίδα και το σώμα του είναι όλο καλυμμένο από εκατοντάδες τσιμπούρια , του λείπει το ένα μάτι ,η δε εν γένει κλινική εικόνα του ζώου είναι εξαιρετικά κακή.

Προσπαθήσαμε να βρούμε τους ιδιοκτήτες του σκύλου πολλές φορές αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Επειδή κινδύνευε ακόμη και η υγεία του και προκειμένου να το σώσουμε αναγκαστήκαμε σήμερα το μεσημέρι να πάμε το ζώο στην κτηνίατρο κα Χριστίνα Φαγγρίδη , η οποία έδωσε τις πρώτες βοήθειες αλλά θα χρειαστούν μια σειρά εξετάσεων για να διαγνωστεί η κτηνιατρική κατάσταση του ζώου και η πλήρης αποθεραπεία του.

Αυτή δε την στιγμή το ζώο περιθάλπεται στην οικία της κας Ξηρουχάκη.

Επειδή τα ανωτέρω είναι κατά παράβαση των νόμων 1197/81, 3170/2003 και 2017/92 ζητάμε να προχωρήσετε στην ποινική του δίωξη και στην σύλληψή του στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Σας ενημερώνουμε ότι με έγγραφό μας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων θα ζητήσουμε επίσημα την αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του και την παράδοσή του στο σύλλογό μας.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
 Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Η Πρόεδρος
Αναστασία Μπομπολάκη

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld