Φιλοζωική Ναυπακτίας: Να μην ξεχαστούν τα αδέσποτα του καταφυγίου


Στο νέο τους “σπίτι” βρίσκονται, απ’ την προηγούμενη εβδομάδα, τα αδέσποτα της πόλης, τουλάχιστον τα περισσότερα απ’ αυτά που βρισκόντουσαν στο ΞΕΝΙΑ. Το ζήτημα όμως δεν έκλεισε. Μόλις άνοιξε.

Η παρουσία δεκάδων σκυλιών στο ΞΕΝΙΑ είχε δημιουργήσει πολλά και σύνθετα ζητήματα στα οποία έχουμε ξαναναφερθεί. Τελικά η μεταστέγασή τους στον χώρο παραπλεύρως του χειμάρρου Σκα, που είχε παραχωρηθεί απ’ το δασαρχείο και διαμορφώθηκε στοιχειωδώς από το Δήμο, έγινε, αλλά το ζήτημα των αδέσποτων δεν έκλεισε. Ουσιαστικά τώρα ανοίγει, καθώς αφενός θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας τους εκεί, αφετέρου θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος και η δράση του Φιλοζωικού, οι άνθρωποι του οποίου συνεχίζουν την αφιλοκερδή τους δράση.



Οι παρούσες εγκαταστάσεις, που έγιναν υπό την πίεση της ανάγκης γρήγορης απομάκρυνσης των αδέσποτων, δεν διεκδικούν δάφνες λειτουργικότητας αλλά σίγουρα είναι καλύτερες απ’ την κατάσταση που επικρατούσε στο ΞΕΝΙΑ. Ωστόσο θα πρέπει να γίνουν ακόμη αρκετά, τόσο στο κομμάτι των υποδομών, όσο και στο κομμάτι της επέκτασης καθώς αυτή τη στιγμή εκεί φιλοξενούνται μόλις 30 από τα συνολικά σχεδόν 100 σκυλιά που έχει υπό την εποπτεία του ο Φιλοζωικός.

Και το κυριότερο, δεν θα πρέπει επειδή το πρόβλημα μεταφέρθηκε εκτός πόλης να ξεχαστεί. Τα αδέσποτα, συνεχίζουν να χρειάζονται τροφή, φροντίδα και ιατρική περίθαλψη (πχ θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια στείρωσης ώστε να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα) και όλα αυτά κοστίζουν.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής κάνουν ότι μπορούν απ’ το υστέρημα του χρόνου και της τσέπης τους, αλλά σ’ αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να μείνουν μόνοι. Ειδικά από τη στιγμή που θεσμικά αρμόδιος για το θέμα είναι ο Δήμος...

 

nafpaktia.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld