Σταγιάτες Πηλίου: Διαταραγμένος σπέρνει συνεχώς φόλες από τον Ιούνιο

Δεν έχουν τελειωμό οι δολοφονίες ζώων στις Σταγιάτες Πηλίου… Τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα 30, ενώ τις δύο τελευταίες ημέρες θανατώθηκαν ακόμα δύο δεσποζόμενα σκυλιά από φόλες που έριξε άγνωστος - που από ό,τι φαίνεται έχει βαλθεί να εξοντώσει όλα τα ζώα της περιοχής - μέσα στις αυλές των σπιτιών! Οι κάτοικοι δηλώνουν ανήμποροι να αντιδράσουν τη στιγμή που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο…

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά, οι κάτοικοι των Σταγιατών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση. Καθημερινά βρίσκουν θανατωμένα σκυλιά και γάτες – σημειώνεται ότι όλα τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα και όχι αδέσποτα – που γίνονται θύματα της δολοφονικής μανίας αγνώστου…

Μόλις τις δύο προηγούμενες μέρες βρέθηκαν ακόμα δύο σκυλιά θανατωμένα από φόλες. Και τα δύο πέθαναν από φόλα που ρίχτηκε μέσα στις αυλές των σπιτιών, ενώ σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, κάτοικο της περιοχής, ακόμα ένα σκυλί έφαγε φόλα, ωστόσο οι κάτοικοι το πρόλαβαν και τελικά σώθηκε.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σταμάτησε για μερικές μέρες και είπαμε και εμείς ότι όποιος και να το κάνει επιτέλους ηρέμησε, αλλά από ό,τι φαίνεται κάναμε λάθος. Δεν θα ηρεμήσει μέχρι να τα σκοτώσει όλα», αναφέρει ο κ. Γαλανόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει πως όλοι όσοι διαμένουν στο χωριό είναι φοβισμένοι, ενώ την ίδια στιγμή νιώθουν παντελώς ανήμποροι να προστατέψουν τα οικόσιτα ζώα τους. «Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πώς να αντιδράσουμε. Να καθόμαστε ξύπνιοι τα βράδια να ελέγχουμε; Να κάνουμε το ίδιο όλη μέρα; Είναι λύση αυτή; Δεν πρέπει να επιληφθεί κάποιος της κατάστασης;», αναρωτιέται ο κ. Γαλανόπουλος.

Εν τω μεταξύ ήδη στις Σταγιάτες οι κάτοικοι μετρούν περισσότερες από 30 δολοφονίες ζώων τα οποία έχουν βρει θανατωμένα μέσα στις αυλές τους και δίπλα στην παιδική χαρά, ενώ παιδάκια βρήκαν τέσσερα κουταβάκια μέσα σε μια σακούλα πεταμένα στα σκουπίδια!

«Έχουμε ένα φάρμακο και μερικά καταφέρνουμε και τα σώζουμε. Αλλά δεν μπορούμε να δράσουμε έγκαιρα σε όλες τις περιπτώσεις και τα περισσότερα πεθαίνουν και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο», τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

πηγή: Ταχυδρόμος

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld