Πάτρα: Aνάπηρος σκύλος περιφέρεται εδώ και ένα χρόνο.. σαν φάντασμα


Στην Πάτρα στην περιοχή της Κάτω Αχαϊά‏ς στα Κτελ εδώ κι ένα χρόνο περιφέρεται το σκυλί της φωτογραφίας.

Το σκυλάκι όπως μπορείτε να δείτε είναι ανάπηρο από την μέση και κάτω.Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως χτυπήθηκε από αυτοκίνητο πριν από ένα χρόνο.

Κι όμως από τότε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτόν...Δεν νοιάστηκε κανείς να του δώσει ένα πιάτο φαί ή λίγο νερό..Σέρνεται κάθε μέρα ψάχνοντας απελπισμένα να βρει φαγητό ώστε να επιβιώσει.

Φιλόζωη επικοινώνησε με το τοπικό κανάλι SuperB και οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν πως θα πάνε αύριο στην περιοχή να το βρούν.

Κάνουμε έκκληση στο δήμο ή στην φιλοζωική να κινητοποιηθεί για να σωθεί ο σκυλάκος..

Κάποιοι φαίνεται αποφάσισαν να του στερήσουν το δικαίωμα για μια αξιοπρεπής ζωή, αφού τον παράτησαν χτυπημένο στο δρόμο..Και κάποιοι άλλοι περνούν εδώ κι ένα χρόνο από δίπλα του και του γυρνούν την πλάτη..

Ας βοηθήσουμε όλοι, έστω και τώρα, να σωθεί ο σκυλάκος.Σίγουρα αξίζει μια καλύτερη ζωή..


Τελευταία Ενημέρωση:

O Αχαικός Σύλλογος κάνει εκκληση σε όποιον βρει το σκυλί  να το μεταφέρει στην κτηνίατρο με την οποία συνεργάζεται.Η κτηνίατρος ονομάζεται Ελενη Μπουρδάκου με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  2610340151.
Εαν δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μόλις το δείτε καλέστε στο 6933224040 για να μεταφερθεί από μέλος του συλλόγου.



dogw0rld.blogspot.com

15 σχόλια:

  1. εαν εισασταν σαφης στο δημοσιευμα σας και δεν το κανατε τοσο πιασαρικο σε τιτλο δεν θα ειχε δημιουργηθει το παραπανω. Ξερετε πολυ καλα οτι η Κ.Αχαια δεν ειναι Πατρα. Το οτι λενε οι περιοικοι οτι το ζωο ειναι ετσι ενα χρονο δεν μπορειτε να το διασταυρωσετε. Οποιος διαβασει το δημοσιευμα σας, πχ Ελισαβετ αυτο που καταλαβαινει ειναι οτι εδω και ενα χρονο το ξερουμε ολοι και δεν εχουμε κανει τιποτα. Το γεγονος οτι καποιος το φωτογραφιζει αλλα δεν κανει το απλο, να το παει σε ενα γιατρο αλλα το παιζει φιλοζωος μεσω φωτογραφιας δεν σας κανει καμια εντυπωση. Απο το αρθρο σας ολοι φανταστηκαν οτι εδω και ενα χρονο οι φιλοζωικες της Πατρας δεν εχουν κανει τιποτα και μας εχετε φερει σε πολυ δυσκολη θεση να απανταμε στο αυτονοητο. ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. Καντε μου λοιπο την χαρη και πριν να ανεβαζετε κατι για την Πατρα, μελετηστε τις συνεπειες των πιασαρικων και λανθασμενων τιτλων σας ωστε να μας γλυτωνετε χρονο απο ανουσιες αντιπαραθεσεις. ευχαριστω για την κατανοηση. αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. krima gia thn apan8ropoia poy yparxei se mia xwra san thn ellada poy edwse ta fota toy politismoy kai emeine sto skotadi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα χρόνο να ζει έτσι αμφιβάλω πολύ. Με τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να επιβιώσει ένα χρόνο αν κάποιος δεν το φροντίζει.

    Είναι απλό: Του δίνετε νεράκι φαγάκι χαδάκι, το παίρνετε αγκαλιά το πάτε στην αυλή σας και το φροντίζετε μέχρι να πεθάνει ήσυχα σε ένα ή δυο χρόνια σε μια γωνιά μακριά από οποιαδήποτε ενόχληση και κίνδυνο.

    Αν είναι φρέσκο, το πηγαίνετε στην κτηνιατρική σχολή στην Θεσσαλονίκη όπου θα του κάνουν εξετάσεις να δουν αν γίνεται ή όχι. (αυτό όχι τόσο απλό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Αναστασια λυπαμαι πολυ που αντι να εστιαζουμε στο πως να σωσουμε το σκυλακι επκεντρωνομαστε στους δηθεν πιασαρικους τιτλους.Αν ειναι δυνατον..
    Και αληθεια για ποιον πιασαρικο τιτλο μιλατε?
    Ο τιτλος αντικατοπτριζει την πραγματικοτητα, ακομα κι αν αυτο σας φερνει σε δυσκολη θεση οπως λετε...
    Πως φαινεται δηλαδη απο το αρθρο οτι εσεις σαν φιλοζωικη δεν κανατε τιποτα? Νομιζω οτι παραλογιζεστε λογω της οργης που εισπραξατε απο καποιους φιλοζωους.
    Ξαναδιαβαστε το κειμενο προσεχτικα και με ηρεμια και θα καταλαβετε.
    Την επομενη φορα λοιπον που θα σχολιασετε με τοσο επικριτικο υφος καποιο αρθρο καντε μου κι εσεις την χαρη να το εχετε πριν πολυ καλα πριν και να σχολιαζετε χωρις προκαταληψη λογω των δυσμενη κριτικων που ισως σας εχει γινει νωριτερα.
    Ευχαριστω για την κατανοηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με ηρεμια αγαπητε/αγαπητη διαβαζω ακριβως τα ανακριβη που λες. Οτι το ζωο ειναι στην Πατρα,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, οτι ειναι ετσι ενα χρονο, ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Πως ως φιλοζωικη θελεις να κανουμε κατι για ενα ζωο που ενημερωθηκαμε μολις χτες και απο το πρωι το ψαχνουμε ενω αυτοι που το ειδαν απλα το φωτογραφισαν αντι να το παρουν εστω στο σπιτι τους και μετα να αρχισουν τα τηλεφωνα? Που θελεις να βρω αυτο το ζωο σε μια κωμοπολη 8000 κατοικων απο χτες μεχρι σημερα? Την επομενη φορα λοιπον θυμησου πως εισαι υποχρεωμενος/υποχρεωμενη να γραφεις την πραγματικοτητα και εαν δεν την ξερεις να ρωτας. Το εχεις ξανακανει αυτο με το σκυλο που δηθεν ειχαν οι Αφγανοι για να το φανε και οταν παλι σου ειπαμε οτι δεν ισχυει κατι τετοιο για πολλους και διαφορους λογους αποφασισες να το ψαξεις και εμαθες πως οι Αφγανοι το ειχαν μαζεψει. Κανε μου λοιπον την χαρη και εαν στα ονειρα σου ηταν να γινεις δημοσιογραφος ή κατι τετοιο, ξεκινα απο τα βασικα, ρωτα για τα γεγονοτα, κανε τηλεφωνα στους ειδικους να διασταυρωσεις εαν στεκουν αυτα που λεει ο καθενας και εαν παλι δεν εισαι σιγουρος βαλε τιτλο με ενα μικρο ερωτηματικο στην ακρη. Εαν ειχες ποτε ζωο στην ζωη σου θα ηξερες οτι ειναι αδυνατον να επιβιωσει ζωο με γωνια την σπονδυλικη στηλη. Θα ανοιξει απο τις πληγες και θα ειχε πεθανει μεσα σε 20 μερες. Οποτε ο πιασαρικος τιτλος σου τι νοημα εχει? Να τραβηξεις προσοχη? Το πετυχες. Το ζωο ομως εμεις το ψαχνουμε και εμεις θα το αναλαβουμε. Η δικη σου δουλεια περιοριζεται στην κακη γραφη. Κοιτα λοιπον αυτο το ενα που αποφασισες να κανεις για τα ζωα να το κανεις καλα και ασε τις φιλοζωικες να κανουν αυτο που ξερουν χωρις να εχουν και εσενα με τα ψευδοδημοσιογραφικα ονειρα. αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Αναστασια ακομα και απο αυτα που γραφεται φαινεται πως σαν ατομο δεν μπορειτε να δεχθειτε την κακη κριτικη που σας κανουν οι αλλοι και για αυτο το λογο το μονο που κανετε καθε φορα ειναι να επιτιθεστε..Παντα το ιδιο..Το οτι ειναι αδυνατον να επιβιωσει ζωο με γωνια την σπονδυλικη στηλη δεν το ξερω γιατι δεν ειμαι κτηνιατρος (ουτε και δημοσιογραφος παρεπιτοντως, κι ουτε σκοπευω να γινω).Ουτε εσεις το ξερατε αλλωστε, η κυρια Μπουρδακου σας ενημερωσε γι αυτο μην με εμπαιζεται....Αν εσεις αρνειστε την πραγματικοτητα τοτε πηγαιντε να την μαθετε μονη σας καλυτερα απο εμενα λοιπον.Επισης, ανεφερα εγω πουθενα οτι επρεπε να γνωριζετε το περιστατικο?Ανεφερα πουθενα ντροπη στον αχαικο συλλογο που γνωριζει και δεν κανει κατι?Εγω απλα το κοινοποιησα για να το μαθετε και να πραξετε. Αλλα η υπερηφανεια σας και ο εγωισμος δεν σας αφηνει να δειτε τα πραγματα καθαρα οπως πρεπει..Οριστε λοιπον τωρα που γνωριζετε ακομα εδω ειστε? Πηγαιντε να βρειτε το ατυχο ζωο και αφηστε τις παραγγελιες..Να το πανε στο κτηνιατρο..Α και συγνωμη που σας το φορτωσαμε δεν θα το ξανακανουμε.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπητε dogworld, το εχετε ξανακανει με τους Αφγανους. Εχουμε ηδη παει απο το πρωι και δεν το βρισκουμε. Δεν μας εχει κανει καποιος κακη κριτικη για τον απλουστατο λογο οτι δεν χωραει κριτικη για ενα γεγονος που μαθαμε χτες και ηδη απο χτες ειπαμε οτι θα το παρουμε εμεις. Φροντιστε εσεις να συμμορφωθειτε με την κακη κριτικη των γραφομενων σας και οσον αφορα την γεωγραφια αλλα και την πραγματικοτητα. Βαλτε ερωτηματικα και σταματηστε την blogoγραφια κομμωτηριου ητοι "μου ειπε μια ξαδερφη μου οτι...". Η Κ.Αχαια αγαπητε δεν ειναι η αυλη του σπιτιου σας, ειναι κωμοπολη. Πως ακριβως θελετε να το βρουμε? Η συγγνωμη γινεται δεκτη παρεπιπτοντως οχι για τον σκυλο αλλα για την γνωστη σας ανακριβη γραφη βλ αφγανους και αλλα. αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχετε καταλαβει φυσικα οτι ακυρωνεται τον ιδιο σας τον εαυτο με αυτα που λετε?Απο την μια φωναζετε για πιασαρικους τιτλους που δημιουργουν αδικα την οργη των φιλοζωων (βλεπε σχολια πανω και οχι μονο ) κι απο την αλλη τωρα λετε <>.Τωρα περι κομμωτηριου και τα συνεφη δεν θα τα σχολιασω για να μην πεσω στο επιπεδο σας..Και επειδη ειναι κουραστικο να επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια και ειναι ντροπη προς τον ιδιο τον σκυλακο να αναλωνομαστε σε αντιπαραθεσεις, οταν μαλιστα δεν εχει βρεθει ακομα, δεν θελω να πω κατι αλλο.Απλα να ξερετε οτι δεν ειναι ολα φαντασιες οπως σας βολευει να νομιζετε..Μην βλεπετε εχθρους παντου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΗΔΙΑΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ... ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ!! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΟΣΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΚΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΩΘΕΙ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΣΗ ΑΝΩΡΗΜΟΤΗΤΑ! ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ Η ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ. ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΔΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ, ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΤΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ?? ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕ ΣΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΙΜΟΥ ΠΡΟΙΟΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΟΝΤΩΣ ΖΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!! Κ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν τελειωσετε με τον καυγα,κοιταξτε και το καλο του ζωου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η δικτατορία της ηλιθιότητας των ψευτοηγετίσκων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα οκ, ο τραγικός που έβγαλε την φωτογραφία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο;

    Ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kala ta eipate ola.. Me ton skulako asxolithike epitelous kanenas???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. H Aναστασια Αραβαντινου, προεδρος του Αχαικου Συλλογου μας ενημερωσε μεσω facebook οτι εψαξαν και δεν τον βρηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ειναι ολιγον λυπηρη αυτη η στιχομυθεια....βεβαια θα μου πεις οπου εμπλεκονται ανθρωποι υπαρχει εγωισμος,ισχυρογνωμοσυνη,ξεροκεφαλια..Φανταζομαι οτι δεν υπηρχε προσωπικη επιθεση για τον συλλογο της πατρας και ουτε δολος για τερατοποιηση του γεγονοτος απο την μερια του blog (προσωπικα εγω δεν συμπερανα οτι οι φιλοζωικες της πατρας δεν κανουν εργο και αδιαφορουν)..το σιγουρο ειναι οτι αυτο το ζωο ειναι καπου εκει εξω και σιγουρα δεν ειναι το μονο σε αυτη την κατασταση,υπαρχουν πολλα που σιωπηλα γογγιζουν και σβηνουν μουγκριζοντας κατω απο τις βιαστικες ματιες των περαστικων,που τρεχουν για να προλαβουν την ζωη..αλλα προσπερνουν την ιδια την ζωη που κειτεται μπροστα τους.
    Θα κλεισω λεγοντας οτι συμφωνα με την δικη μου εμπειρια,ειχα ενα σκυλι με συγγενη δυσπλασια ισχιων και επιδεινουμενη κατασταση,η οποια κορυφωθηκε και εξελιχθηκε σε παραπληγια πληρη των πισω ακρων,εχοντας αυτη την σταση οπως το σκυλι της φωτο.ε λοιπον εζησε αλλα 5 χρονια,και ειχε καταφερει να προσαρμοσει την κινητικοτητα του με βαση αυτον τον περιορισμο ,μην ειμαστε λοιπον υπερβολικοι,απλα ας βρεθει αυτο το ζωακι με συνεργασια συντονισμο κ ηρεμια.απο ολους εμας τους κατεχοντες ανωτερο εγκεφαλικο φλοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld