Πάρος: Περιφερόταν σαν ζωντανή μούμια στο τουριστικό κατά τα άλλα νησί


Η σκυλίτσα που βλέπετε σε αυτή την άθλια κατάσταση εντοπίστηκε να περιφέρεται σα ζωντανός σκελετός στην περιοχή Καμάρες της Πάρου, κοντά στον οικισμό της Παροικίας το περασμένο Σάββατο. Την βρήκε η κα Βάσω Περιπάνου, που διατηρεί σχολή οδηγών εκεί, και έμεινε άναυδη από την κατάσταση του ζώου.

Η σκυλίτσα που προφανώς ήταν δεμένη και καθηλωμένη είχε να φάει μήνες και να πιει νερό για αρκετό καιρό. Τα νύχια της ήταν πολύ μακριά, άλλη μια ένδειξη της ακινησίας στην οποία την είχαν υποβάλλει. Προφανώς ο βασανιστής της την βαρέθηκε και την απελευθέρωσε για να μην αποτελειώσει ο ίδιος ή το ζώο την ύστατη ώρα κατάφερε να ξεφύγει από τον δυνάστη - ιδιοκτήτη!

Όταν κινητοποιήθηκαν οι φιλόζωοι του νησιού, ήταν πια αργά. Το δύστυχο ζώο δεν δεχόταν ούτε το φαγητό ούτε και το νερό. Ο κτηνίατρος Αντώνης Λάμπρου, που άνοιξε το ιατρείο του, για να την περιθάλψει, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και η ευθανασία ήταν η μόνη επιλογή προκειμένου το ζώο να μην υποφέρει πια.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πάρου PAWS κάνει έκκληση στους κατοίκους του νησιού, ώστε αν γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα του «ανθρώπου», που μετέτρεψε σε μούμια ένα ζωντανό πλάσμα, να τους ενημερώσουν στο τηλέφωνο 6975060927 και να τον καταγγείλουν στην Αστυνομία.

Υπάρχουν νόμοι για την προστασία των ζώων στη χώρα μας. Δεν είναι ώρα να αρχίσουν να εφαρμόζονται; Η σιωπή είναι συνενοχή και δεν είναι αλληλεγγύη προς το γείτονα ή τον συγγενή που κακοποιεί με τέτοιο τρόπο τα ζώα!

zoosos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld