Καβάλα: Άφαντοι οι αρμόδιοι, αποφεύγουν τη σύσκεψη για τα αδέσποτα



ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΟΘΗ

 
Το τοπικό φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος» πρότεινε την πραγματοποίηση σύσκεψης φορέων για την νόμιμη αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένη απάντηση όμως δεν πήρε.


Αν το τέλος μιας χρονιάς και το ξεκίνημα μιας άλλης καθορίζουν την πορεία ενός ολόκληρου έτους, τότε τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος», θα πρέπει να αναμένουν πολλές δυσκολίες και στο 2012, μια και οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κωφεύουν στο αίτημα του «Αίσωπου» για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης φορέων με θέμα την νόμιμη αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων στο νομό Καβάλας.


Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Γιτίσογλου, εξήγησε πως μέσω επιστολής πρότεινε στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, να προεδρεύσει ως πολιτικός προϊστάμενος σε σύσκεψη για την άμβλυνση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκείνων των δεσποζόμενων, που ίσως κάποιες φορές να ήταν καλύτερο να ήταν αδέσποτα. Στη σύσκεψη στην οποία θα λάμβανε μέρος η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προτάθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων της Εισαγγελίας, των Αστυνομικών Αρχών, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Καβάλας, του Τομέα Τουρισμού, καθώς και όλων των δήμων του νομού Καβάλας, ενώ προτεινόμενη ημερομηνία ήταν η 12η Δεκεμβρίου. Πέραν της επιστολής, που εστάλη στο ξεκίνημα του περασμένου μήνα, ο κ. Γιτίσογλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Γρανά και του μίλησε για το αίτημα του «Αισώπου», με τον τελευταίο, να μην αρνείται το ενδεχόμενο μεν, αλλά να μην προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες δε! Έτσι σχεδόν ενάμισι μήνα έπειτα από την αποστολή της επιστολής, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτό είναι πως ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Παπακοσμάς, πρόκειται να δεχθεί σήμερα τον κ. Γιτίσογλου, με τον τελευταίο να ελπίζει να κινηθεί επιτέλους κάτι πως την σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του «Αισώπου» ο νόμος 3170/03 προβλέπει υποχρεώσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω στο εν λόγω θέμα και μάλιστα η μη τήρηση τους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο νόμος της σιωπής


Ένα άλλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γιτίσογλου, είναι το περιστατικό απίστευτης κακοποίησης δυο αδέσποτων, που συνέβη πριν τα Χριστούγεννα στη Λεύκη Καβάλας. Ο δράστης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες χρησιμοποίησε ξύλο με καρφιά με αποτέλεσμα ο ένας σκύλος να χάσει το μάτι του και να σπάσει ένα άκρο, πέραν των διαφόρων άλλων τραυμάτων και εκδορών.

Το ζήτημα είναι πως ενώ ο «Αίσωπος» κατέθεσε άμεσα μήνυση κατά αγνώστων την ίδια κιόλας μέρα στην Ασφάλεια Καβάλας, κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν δέχθηκε να μιλήσει ή να καταθέσει συμπληρωματικά, ουσιαστικά επιλέγοντας σιωπηλή συνενοχή και καλύπτοντας το απαράδεκτο περιστατικό και τον δίχως αμφιβολία επικίνδυνο δράστη, ο οποίος αύριο θα μπορούσε να στραφεί και κατά ανθρώπων, μια και μέχρι στιγμής τελεί σε καθεστώς ατιμωρησίας.

Στον αντίποδα, με πρόστιμο 8.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο εγκληματίας που σκότωσε ένα αδέσποτο σκυλί και κακοποίησε ένα δεύτερο τις τελευταίες μέρες του 2011 στο Μοσχάτο Αττικής, έπειτα από καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες. Ο πρόεδρος του «Αισώπου» χαιρέτισε την απόφαση η οποία ωστόσο αποτελεί μόνον ένα βήμα σε έναν μακρύ και πολύ δύσκολο δρόμο.
 

Άγγελος ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ
evdomi.gr


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld