Οι πολίτες της Ξάνθης εντοπίζουν τα ''επιθετικά'' σκυλιά και ο Δήμος τα θανατώνει!

Στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ξάνθης Παναγιώτη Ταρενίδη τέθηκε το θέμα της αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων στην Ξάνθη, μετά από ερωτήματα ακροατών στην δημοσιογραφική εκπομπή του Ραδιοφώνου του Δήμου Ξάνθης «Τα νέα της Πόλης».

Ακροατές επισήμαναν ότι κάποια από αυτά παρουσιάζουν
επιθετική συμπεριφορά στην περιοχή του ΚΤΕΛ Ξάνθης, σημειώνοντας τον φόβο που προκαλείται σε πολίτες που διέρχονται από την περιοχή.

Τα επιθετικά σκυλιά ήδη δεσμεύτηκαν


Ο
Παναγιώτης Ταρενίδης ήταν ενήμερος για τα περιστατικά αυτά και είπε ότι ήδη η υπηρεσία επιλήφθηκε της κατάστασης, δεσμεύοντας στην ευρύτερη περιοχή ζώα που παρουσίαζαν επιθετική συμπεριφορά, διευκρινίζοντας ότι υπάλληλοι της υπηρεσίας είναι καθημερινά στους δρόμους, για τον εντοπισμό επιθετικών αδέσποτων σκύλων.

Ο
Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και στην Ξάνθη όπως και στις περισσότερες πόλεις της χώρας, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί, οι πολίτες αφήνουν στους δρόμους τα ζώα τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στην συντήρησή τους, με αρνητικό βέβαια αποτέλεσμα στο κοινωνικό σύνολο.

Το 2011 ο
Παναγιώτης Ταρενίδης ενημέρωσε ότι έγιναν από την Υπηρεσία του Δήμου με τις συμβάσεις που είχε με κτηνιάτρους, 248 στειρώσεις, 30 θανατώσεις και 80 περιθάλψεις αδέσποτων σκύλων στην Ξάνθη, τα οποία και επανατοποθετήθηκαν στο περιβάλλον που ζούσαν, όπως η νομοθεσία ορίζει .

Για το 2012 ο Αντιδήμαρχος ελπίζει να γίνουν νέες συμβάσεις με τους κτηνιάτρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Σημαντική η αρωγή των πολιτών


Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε την βοήθεια των πολιτών ώστε να εντοπίζει η υπηρεσία ευκολότερα επιθετικά αδέσποτα στην πόλη και από την άλλη επισήμανε ότι οι άνθρωποι , που από καθαρά φιλοζωικά αισθήματα , σε κάποιες γειτονιές ταΐζουν τα αδέσποτα, προσελκύουν μεγαλύτερο αριθμό σκύλων οι οποίοι στην συνέχεια λειτουργούν ως αγέλη
.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld