Το "Brokolaki" χρειάζεται την βοήθειά σας για να ζήσει

Να σας συστήσουμε το Brokolaki,σκυλίτσα που είχε την ατυχία να καταλήξει στην Κτηνιατρική του Α.Π.Θ. με ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΡΑΝΙΟΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ και εγκαταλλειμένη από την οικογένεια της.

Πριν από 1,5 μήνα μετά από νοσηλεία 2 εβδομάδων περίπου ειδοποιηθήκαμε από τους γιατρούς της Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. αν μπορούμε να αναλάβουμε την μικρούλα αλλίως η κατάληξη της θα ήτανε η ευθανασία.

Το Brokolaki όπως το ονόμασαν τα παιδιά της Κτηνιατρικής ήθελε πολύ φροντίδα κολλύριο στα μάτια κάθε 3 ώρες,σίτιση από σωλήνα όπως βλέπετε,είχε πλήρη αστάθεια,πρόβλημα όρασης,και και και.....Η φροντίδα της ήθελε πολύ κόπο και χρόνο.

Αλλά ήθελε να ζήσει και αγωνίζότανε για αυτό και αυτόν τον αγώνα οφείλαμε να τον σεβαστούμε και να τον υποστηρίξουμε.

Ζητήσαμε την γνώμη και την βοήθεια εθελοντών και ήτανε θετική.Βλέπετε το κορίτσι μας χρειαζότανε καθημερινά 8 φορές να πηγαίνουν εθελοντές για να βάζουν τα δάκρυα στα μάτια της,να τις μιλάνε,να ασχολούνται μαζί της να σταθούνε πλάι της στον δύσκολο αγώνα της. Για πρώτη φορά αισθάνθηκα πως επιτέλους αποκτήσαμε την υπευθυνότητα των ξένων εθελοντών που ομαδικά και με συνέπεια βοηθάνε ζώα που χρήζουν μακρόχρονης και ειδικής φροντίδας και έτσι με μεγάλη μου χαρά έτρεξα να προμηθεύσω κλειδιά τους εθελοντές που δήλωσαν ναι στην προσπάθεια να διασωθεί το κοριτσάκι μας.

Και έτσι πήραμε το Brokolaki κοντά μας και ξεκινήσαμε μαζί της να μαθαίνουμε πράγματα από την αρχή,βήμα βήμα να μάθουμε να τρώμε,να πίνουμε νερό,να στεκόμαστε όρθιες, να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα.Τις πρώτες 2 εβδομάδες το κορίτσι μας είχε μία εντυπωσιακή εξέλιξη και κάθε μέρα μας κερνούσε και μια μεγάλη χαρά.΄

Δυστυχώς όμως δεν βρισκόμαστε στο εξωτερικό που η λέξεις "εθελοντισμός" "φροντίδα" "διάσωση" έχουν κάποια ιερότητα και δεσμεύση αλλά στην Ελλάδα και έτσι το Brokolaki μας κατέληξε μετά από την πρώτη εβδομάδα να το φροντίζουν 3 άνθρωποι εργαζόμενοι με ότι συνέπεια είχε αυτό στην πορεία της.Και δυστυχώς η συνέπειες άρχισαν να φαίνονται μετά τις 2 εβδομάδες.Είναι λυπηρό που θέλουμε να λεγόμαστε φιλόζωοι,να θέλουμε να σωθούνε ως δια μαγείας τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα και εμείς να στεκόμαστε αδιάφοροι σε ένα πλασματάκι που παραμένει κλεισμένο σε ένα κλουβί και κάνει τον αγώνα του για να μπορέσει να ζήσει περιμένοντας ένα χάδι,μια βόλτα,μια κουβέντα.

Το Brokolaki ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΔΥΣΤΥΧΏΣ.

Εάν ανήκετε σε αυτούς που δηλώνουν φιλόζωοι αλλά προτιμούν να κάνουν ένα μεγαλύτερο σκορ στο FarmVille από το να δώσουν φροντίδα σε ένα ζώο που οδηγείται στην ευθανασία παρακαλώ προσπεράστε το brokolaki και ασχοληθείται με το high score σας.

Εάν πιστεύεται πως μπορείται συνειδητά και υπεύθυνα να δεσμευτείται έστω για μια ώρα την εβδομάδα να προσφέρεται φροντίδα στο Brokolaki μας επικοινωνείστε με το 6972-803165.
 
Ισως κάποιοι να αισθανθούν θιγμένοι αλλά ο λόγως της παρουσίας μου στο facebook δεν είναι να είμαι αρεστή και δημοφιλής (αυτά είναι ευπρόσδεκτα στον χώρο εργασίας μου) αλλά αποτελεσματική και συνεπής σε αυτό που επέλεξα να αφιερώσω την ζωή μου.

Προσωπικά ευχαριστώ την Gina Sarri που για άλλη μια φορά στέκεται δίπλα μου και μοιράζεται τις χαρές,τις αγωνίες και τις λύπες και την Fu Lee που έχει κάνει την διάσωση της μικρής προσωπική της υπόθεση.
Kalaitzidou Paraskevi

Δείτε τα βίντεο:


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld