Πύρινη κόλαση στην Kερατέα - Άνθρωποι και ζώα χρειάζονται την βοήθεια όλων μας

Πύρινη κόλαση στην Κερατέα, όπου σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Πολλά είναι τα ζώα που κινδυνεύουν για αυτό όσοι δείτε ζωάκια σε κλειστές αυλές που λείπουν οι ιδιοκτήτες σας παρακαλούμε να τα πάρετε. Αν δείτε επίσης κάποιο αδέσποτο, μην διστάσετε να το πάρετε. 

Άνθρωποι και ζώα χρειάζονται την βοήθεια όλων μας! Ο δρόμος έχει κλείσει και δεν έχουμε πρόσβαση!
 
Η φωτιά ξεκίνησε στον οικισμό "Διόνυσος" από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 14:00 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.Η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί και στις γύρω περιοχές, οι οποίες είναι δασικές και υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους παιδική κατασκήνωση και ένα μοναστήρι. Στην περιοχή υπάρχει ένα γηροκομείο το οποίο όμως δεν κινδυνεύει.

Η πυρκαγιά έχει περάσει τον δρόμο και κινείται προς Κακιά Θάλασσα. Λαχώρι και Μπουζαλάδες είναι οι δύο οικισμοί στους οποίους έχει σημάνει συναγερμός τα τελευταία λεπτά.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Λαυρίου.

Τηλεφ. 6974521052 - 6976931031

Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας Προκρίς

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld