Δήμαρχε και τα σκυλάκια έχουν ψυχή...




Ο Φιλοζωικός καταγγέλλει το Δήμο για αδέσποτα και κυνοκομείο Λαμίας...

Σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο Φιλοζωικός τη σύμβαση του Δήμου Λαμιέων με τον κτηνίατρο, ενώ παράλληλα καταγγέλλει το Δήμο και τον κτηνίατρο για σοβαρές παραλείψεις, που θα πρέπει να διερευνήσει άμεσα ο Εισαγγελέας.



Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη της Λαμίας, πάει απ' το κακό στο χειρότερο και το κυνοκομείο έχει φτάσει στα όριά του. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, εάν δεν υπήρχε εκεί η κ. Χαρά και η ομάδα που εθελοντικά τη βοηθάει, τα πράγματα θα ήταν πιο τραγικά.
 

Όμως όσο κι αν αυτοί οι άνθρωποι υπερβάλλουν εαυτόν δεν λύνεται το πρόβλημα εάν δεν υπάρξει βούληση από τη Δημοτική Αρχή.
 

Και η αλήθεια είναι μία. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμαρχος, αντί να λύσει το πρόβλημα, προσπαθεί να το κρύψει, να το κουκουλώσει και κάθε φορά με μισόλογα και ανακρίβειες, παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη κατάσταση που καμία σχέση δεν έχει με τη σκληρή πραγματικότητα.
 

Δήμαρχε και τα σκυλάκια έχουν ψυχή... Είναι κρίμα να τα έχεις καταδικάσει σε αργό θάνατο, κάτω από άθλιες συνθήκες...
 
Αποφάσισε, ή λειτούργησέ το όπως πρέπει ή κλείστο, αφού πρώτα αναλάβεις τις ευθύνες σου για τα ήδη υπάρχοντα σκυλιά που φιλοξενεί.


Αναλυτικά η επιστολή - καταγγελία του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

ΠΡΟΣ: Το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Γ. Κοτρωνιά
             Τον Πρόεδρο της Δ. Κ. Λαμίας κ. Δ. Μώρη

 Κύριοι

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας συνεδρίασε την Τετάρτη 15-5-2013 και συζήτησε την κατάσταση που υπάρχει στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, καθώς και την κατάσταση των αδέσποτων ζώων που περιφέρονται στην πόλη μας.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, καταλήξαμε στις εξής άμεσες διαπιστώσεις:

1. Η πόλη είναι γεμάτη αστείρωτα αδέσποτα σκυλιά και γάτες, τα οποία πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα. Αποτέλεσμα, η υπερπληθώρα κουταβιών, πολλά από τα οποία οδηγούνται στο Κέντρο Περίθαλψης.

2. Εκείνο όμως που πραγματικά χωλαίνει είναι η παροχή ιατρικής φροντίδας των ζώων, λόγω της μη παρουσίας του κτηνιάτρου σε καθημερινή βάση στο Κέντρο. Πολλά είναι τα παράπονα Λαμιωτών που πηγαίνουν να υιοθετήσουν ζώα και οι οποίοι μας δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν τον κτηνίατρο στο Κέντρο, πράγμα που το έχουμε και οι ίδιοι διαπιστώσει με συχνές επισκέψεις των μελών μας στο χώρο.

Παρ όλη την επιμονή μας για διόρθωση, τόσο στον ίδιο όσο και στον υπεύθυνο του Κέντρου Περίθαλψης, ο κτηνίατρος εξακολουθεί να πηγαίνει όποτε θέλει και για όσο χρόνο θέλει (χωρίς να ελέγχεται από κανέναν) και η πιο συνηθισμένη κατάσταση είναι να βρίσκεται στην εργασία του 1 ή 2 το πολύ φορές την εβδομάδα και για λίγες ώρες. Σημειωτέον ότι, υπάρχουν εβδομάδες που δεν έχει εμφανιστεί καθόλου. (Σχετικές ημερομηνίες είναι στη διάθεσή σας όποτε τις χρειαστείτε). Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μην έχουν στειρωθεί θηλυκά ζώα που φιλοξενούνται εκεί, τα οποία από μήνες περιμένουν ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν και πολύ φοβούμαστε ότι μπορεί πλέον να αλλάξουν γνώμη, αλλά και κανένα άλλο αδέσποτο θηλυκό της πόλης.

3. Δεν πραγματοποιούνται εγχειρήσεις οστεοσυνθέσεων και γενικότερα ορθοπαιδικών περιστατικών σε τραυματισμένα ζώα. (ούτε μία!)

4. Δεν έχουν ξεκινήσει αντιλυσσικοί εμβολιασμοί σε αδέσποτα της πόλης, όπως θα έπρεπε, λόγω των κρουσμάτων λύσσας που παρουσιάστηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

5. Και τέλος η σταγόνα που “ξεχείλισε το ποτήρι”: Θηλυκό σκυλί που περιφέρονταν σε κακή κατάσταση με – σπασμένο το εμπρόσθιο αριστερό πόδι – με ψώρα και με δύο πληγές στην πλάτη, περισυνελλέγη από φιλόζωο μέλος του συλλόγου στην περιοχή του Αγίου Λουκά, στην κυριολεξία μετά από αγώνα. Οδηγήθηκε στο κυνοκομείο προκειμένου να περιθαλφθεί, και μετά από ημέρες έγινε γνωστό στον φιλόζωο που το περισυνέλεξε, και υποκατέστησε έτσι το δήμο στα καθήκοντά του, ότι στο ζώο έγινε ευθανασία. Έτσι απλά!

Κατ’ αρχάς, η ενέργεια αυτή του κτηνιάτρου του κυνοκομείου δεν είναι σύννομη, αλλά αυθαίρετη, αφού σχετικά από το νόμο προβλέπεται η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που θα καλούνταν να αποφασίσει για τη θανάτωση του δύσμοιρου ζώου (που οδηγήθηκε στο κυνοκομείο για να βοηθηθεί) και όχι αυτός ελαφρά τη καρδία.

Πέραν αυτού, ποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα: οι μηνιαίες αποδοχές του κτηνιάτρου από το δήμο προκειμένου να προσφέρει ο πρώτος τις υπηρεσίες του στο κυνοκομείο, αυτές οι μηνιαίες αποδοχές των περισσοτέρων από 2.000 ευρώ (!) που προβλέπονται στη σχετική σύμβαση (σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 12565/22-02-2013 - ΑΔΑ: ΒΕΤ6ΩΛΚ-ΓΙ8 «Έγκριση απευθείας ανάθεσης σύμβασης παροχής υπηρεσίας: ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΕ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ, προϋπολογισμού 22.374,00 ευρώ με ΦΠΑ (13%)»… από 22/02/2013 έως 31/12/2013) αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από την ‘προσφορά” της ευθανασίας; Μήπως επαρκούν και για τέλεση ιατρικών πράξεων (π.χ. εγχείρηση);

Δηλαδή, με απλά λόγια, δημιουργείται η απορία: Μήπως ο τρόπος σκέψης ήταν «…που να τρέχουμε τώρα να εγχειρίζουμε ορθοπαιδικά περιστατικά, ενώ πιο εύκολο και γρήγορο είναι να θανατώσουμε με συνοπτικές διαδικασίες τα ζώα που χρειάζονται την αντίστοιχη φροντίδα και να γλυτώνουμε από κόπο (κατά την επέμβαση και την μετά φροντίδα), να αποσυμφορίζουμε έτσι το κυνοκομείο και όλοι να είναι ευχαριστημένοι» (εκτός από τα άτυχα ζώα); Ούτως ή άλλως τα ίδια λεφτά θα πάρει ο κτηνίατρος (αυτά της σύμβασης). Και βέβαια, ποιός μας διασφαλίζει και το ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το πρώτο και μόνο και δεν αποτελεί τακτική; Σαν αυτή παλαιοτέρων ετών, που ακολουθούνταν στο κυνοκομείο και τελικά “απέφερε” ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών πρωτόδικα σε πρώην αντιδήμαρχο και πρώην υπάλληλο, αρμόδιους για το κυνοκομείο.

Κύριοι
Στην σημερινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, θεωρούμε ότι είναι σκάνδαλο να επιμείνετε σε συνεργασία του Δήμου με τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, ο οποίος λειτουργεί (ή, μάλλον, δεν λειτουργεί) όπως σας προαναφέραμε. ΄Οταν μάλιστα υπάρχουν πολλοί άνεργοι κτηνίατροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να εργάζονται με κανονικό ωράριο, να προσφέρουν έργο και με σαφώς πολύ λιγότερα χρήματα.

Το Δ.Σ.
Λαμία 16-5-2013



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld