Επιστολή προς την Δήμαρχο Εορδαίας για την μαζική δολοφονία 33 σκύλων στο χωριό Άρδασσα




Με επιστολή προς την Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου καθώς και την Εισαγγελία Κοζάνης, η ΠΑΦΟ και η ΠΣΕΖΣ αναφέρονται στο τραγικό έγκλημα της μαζικής δολοφονίας 33 σκύλων στο χωριό Άρδασσα και απαιτούν τον σεβασμό και την φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα της χώρας μας.



Ακολουθεί η επιστολή:
 

Αξιότιμη κ. Δήμαρχε

Η μαζική δηλητηρίαση άνω των 30 σκύλων στο χωριό Άρδασσα του Δήμου σας και ο επακολουθήσας τρόπος «εξαφάνισης» των πτωμάτων σε κοντινές ρεματιές από υπάλληλο του Δήμου σας, πέρα από παραβίαση κάθε έννοια νομιμότητας, αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό της περιοχής σας. 


Αντί να ενημερωθεί η αστυνομία για το περιστατικό, αντί τα πτώματα των δολοφονηθέντων ζώων να οδηγηθούν σε κτηνίατρο για έκδοση πιστοποιητικού θανάτου και μετά να τύχουν υγειονομικής ταφής, ο υπάλληλος του Δήμου σας – σύμφωνα με την καταγγελία του τοπικού φιλοζωικού – αφού τα έσερνε σε όλο το χωριό μπροστά στα μάτια παιδιών και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, τα πέταξε σαν μπάζα σε περιοχές κοντά στο χωριό.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για το φριχτό έγκλημα σε βάρος αθώων ζώων και ζητούμε όπως η θανάτωση των αδέσποτων ζώων διερευνηθεί, ώστε να βρεθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί και να τιμωρηθούν οι ένοχοι !! 


Επίσης, περιμένουμε την αντίδρασή σας απέναντι στον υπάλληλο που προέβη στην παράνομη πράξη της μη υγειονομικής ταφής, που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε βάρος προϊσταμένων του που ενδεχομένως έδωσαν την εντολή στον υπάλληλο να προβεί στις παράνομες αυτές ενέργειες. 

Είναι κρίμα και φοβερή ντροπή τέτοιες εγκληματικές πράξεις να διασύρουν με τον χειρότερο τρόπο την περιοχή σας ! . Μην ξεχνάτε κ. Δήμαρχε, ότι εσείς έχετε νομική υποχρέωση να προστατέψετε τα πλάσματα αυτά, εσείς οφείλετε να διαχειριστείτε τα αδέσποτα με νόμιμο και πολιτισμένο τρόπο.
 

Σας ενημερώνουμε ότι τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων τιμωρούνται αυστηρά α) με ποινή φυλάκισης 1 έως 5 χρόνια ΚΑΙ β) με χρηματική ποινή 5.000 έως 15.000 ευρώ ΚΑΙ γ) με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε κακοποιημένο ζώο. Ας το λάβουν σοβαρά αυτό υπ΄ όψιν αυτά όλοι αυτοί που εκτονώνουν την ψυχοπάθειά τους πάνω σε αδύναμα πλάσματα.


Διαβάστε επίσης: Πτολεμαΐδα: Ανακάλυψαν τα άψυχα σώματα δυο ακόμα ζώων - Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το έγκλημα;

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld