Το τελευταίο αντίο στη Σαρδέλα των «Ράδιο Αρβύλα»


 

Με ένα συγκινητικό κείμενο αποχαιρέτησε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος την γνωστή σε όλους μας Σαρδέλα. Η γλυκιά σκυλίτσα δεν ήταν καλά το τελευταίο διάστημα, όπως μας είχε ενημερώσει πριν λίγο καιρό ο Σ.Π. (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), οποίος τελικά αναγκάστηκε να την υποβάλει σε ευθανασία για να μην υποφέρει.
 
«Είχα γράψει παλιότερα πως όταν το σκυλί με το οποίο συγκατοικούσα, η Σαρδέλα, πεθάνει, θα φροντίσω να μην το μάθει κανείς. Το έγραφα αυτό επειδή, όταν ανέβασα μια ενημέρωση σχετικά με την υγεία της στο iporta, το ενδιαφέρον που εισέπραξα ήταν μεν πολύ έντονο και συγκινητικό, αλλά κατά περιπτώσεις καθόλου καλοδεχούμενο.

Μου τηλεφώνησαν, για παράδειγμα, από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για “να πω δυό λόγια για το άρθρο”.

Καταλαβαίνεις.

Συγκριτικά, όμως, το ειλικρινές ενδιαφέρον των ανθρώπων υπήρξε πολύ μεγαλύτερο από την πτωματολαγνεία των ΜΜΕ, οπότε είπα να ενημερώσω αυτούς που ενδιαφέρονται.

Η Σαρδέλα λοιπόν πέθανε στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής 5 Ιουνίου, 14μιση ετών. Η υγεία της είχε επιδεινωθεί πολύ, απέκτησε ένα πρόβλημα στο θυρεοειδή, το αριστερό της μάτι καταστράφηκε εντελώς από μια νεοπλασία, και τα προβλήματα κινητικότητας είχαν γίνει πολύ πιο έντονα. Δεν είχε πια αυτό που ευφημιστικά αποκαλούμε “ποιότητα ζωής”.

Τι να κάνω; Συμβουλεύτηκα το γιατρό της, ο οποίος επιβεβαίωσε τη γνώμη μου, ότι είχε έρθει δηλαδή η ώρα της. Το καλό ήταν πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο κτηνίατρος είναι πάντα αυτός που αποφασίζει, διαφορετικά οι περιπτώσεις ευθανασίας σκύλων θα ήταν πολύ περισσότερες και πολύ πιο πρώιμες. Ορισμένοι “ιδιοκτήτες” σκύλων (τι τραγική έκφραση, και πόσο παραπέμπει στη δουλεία!) θα προχωρούσαν σε ευθανασία με την παραμικρή ενόχληση, όπως γνωρίζουμε. Ας μην επεκταθώ.

Έτσι κλείστηκε το ραντεβού για τη μεθεπόμενη μέρα, και τότε άρχισαν τα πραγματικά δύσκολα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά εξαιτίας της ηλίθιας σκέψης “αυτό γίνεται για τελευταία φορά”. Τελοσπάντων.




Το προηγούμενο απόγευμα πήγα στο χασάπη και πήρα το καλύτερο, τρυφερότερο και πιο φρέσκο μοσχαράκι που υπήρχε, το μαρινάρισα και το μαγείρεψα γιουβέτσι. Πέτυχε πολύ το φαγητό, εγώ δεν έφαγα, επειδή το είχα υποσχεθεί σ’ αυτήν, αλλά μαγειρεύοντας δοκιμάζεις κι έγινε πραγματικά πολύ νόστιμο. Το άφησα να κρυώσει λίγο, και της το σέρβιρα-όλο, τι θα πάθει το σκυλί, σκεφτόμουν και γελούσα μόνος μου και ξέφευγε και κανένα δάκρυ.

Το καταβρόχθισε όλο, παρόλη τη δυσκινησία, και παρέμεινε χαζούλα, αγαθή ακόμη και στην ώριμη ηλικία της. Οποιοσδήποτε άλλος θα έμπαινε σε υποψίες. “Μετά από τόσα χρόνια κροκέτες, αυτός ο τύπος με ταίζει γιουβέτσι; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα”. Δεν υποψιάστηκε όμως τίποτα, ούτε ακόμα και όταν της έδωσα μια τεράστια σοκολάτα να φάει για επιδόρπιο. Έγλειψε τα μουστάκια της και έπεσε για ύπνο.

Την άλλη μέρα το πρωί πήγαμε βόλτα, και ηλιθίως ήλπιζα ότι θα συμβεί κάτι απρόβλεπτο και θα μπορεί να περπατάει καλύτερα, ίσως ότι το γιουβέτσι λειτούργησε φαρμακευτικά και η υγεία της θα παρουσίαζε θεαματική βελτίωση.

Ηλιθίως, επαναλαμβάνω. Την πήγα στο γιατρό. Στο δρόμο σταμάτησα και πήρα άλλη μια τεράστια σοκολάτα. Την έφαγε με όρεξη στον προθάλαμο του ιατρείου. Λέγαμε βλακείες με το γιατρό, τύπου τι καλά που θα ήταν εμείς οι άνθρωποι να μπορούσαμε να προγραμματίσουμε το θάνατό μας όταν δε θα μπορούμε άλλο να ζούμε αξιοπρεπώς, και τέτοια. Βλακείες.



Την πήρα αγκαλιά και την ανέβασα στο τραπέζι. Της έγλειψα τη μουσούδα, ανταπέδωσε, πάντα με εμπιστοσύνη, κι ας της δάγκωνα τη γλώσσα παίζοντας, προς μεγάλο εκνευρισμό της. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έχουν ΟΛΟΙ οι σκύλοι, είναι το ότι εμπιστεύονται πάντα τους ανθρώπους, ό,τι κι αν γίνει, όσο κι αν εμείς συχνά προδίδουμε την εμπιστοσύνη τους.

Τη μια στιγμή ήταν εκεί, η Σαρδέλα που ήξερα, έστω και πολύ λιγότερη, και την άλλη δεν ήταν πια εκεί. Λίγα κιλά οργανικής ουσίας. Επέστρεψε στη θάλασσα, εκεί από όπου προήλθε, εκεί από όπου προήλθαμε όλοι και εκεί όπου όλοι θα καταλήξουμε. Καμμιά φορά, ακόμη και τώρα, ξυπνάω το βράδυ και ακούω τα νύχια της στα πλακάκια. Είναι μόνο η ιδέα μου,όμως...»!

42 σχόλια:

  1. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω και με παίρνουν τα ζουμιά. Ηλίθιο, το ξέρω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου ο σκύλος. Σαν να χάσαμε φίλο. Μας λείπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου ο σκύλος. Σαν να χάσαμε φίλο. Μας λείπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν ένα σκυλάκι τυχερή στην ατυχία της γιατί σε βρήκε Στάθη.. Καλή ξεκούραση να έχει και καλό κουράγιο σε σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο σου ταξι σαρδελακι μας,να περασεις ομορφα με τους αγγελους σ... Καλο παραδεισο θα μας λειψεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν 4 χρόνια περίπου, είχα επικοινώνησει στην εκπομπή, ως πιστός ακροατής σου, νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ την επικείμενη τοτε, αναλογη δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού μου απο τον φιλαράκο μου ύστερα από 16 χρόνια.. Διαβάζοντας το email μου τότε, ακούστηκες κάπως μουδιασμένος..Ίσως γιατι στιγμιαια μπηκες στη θεση μου..παρόλα αυτά τα λόγια σου με είχαν παρηγορησει καπως.. Διαβάζοντας σημερα το άρθρο σου για την αγαπημένη Σαρδελιτσα, ξαναέζησα εκείνες τις τελευταίες στιγμές στις οποίες ακούσια συμμετειχες κι εσύ.. Οποιος δεν έχει ζήσει ανάλογη κατάσταση δεν μπορεί να νιώσει τη σημαίνει η συγκεκριμένη απώλεια ..Υπομονή σκυλακο..!
    Μια νεα μουσουδα η οποια τυχαια θα βρεθει στο δρομο σου, εχοντας την αναγκη σου και η υιοθεσια της στη μνημη της Σαρδελας, θα λειτουργησει ως βαλσαμο.. Σε μενα ετσι συνεβη..when the time comes you'll know it..!
    Τασος Κελτεμλιδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι φιλοι που αποκταμε στην ζωη μας ειτε με δυο ειτε με τεσσερα ποδια παραμενουν ζωντανοι μεσα μας για παντα... Συλλυπητηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι φιλοι που αποκταμε στην ζωη μας ειτε με δυο ειτε με τεσσερα ποδια παραμενουν ζωντανοι μεσα μας για παντα... Συλλυπητηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντιο Σαρδελιτσα θα μας λυψεις πολυ !!!!! πολυ κριμαααααα !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως παιδι γυρω στα 4 ειχαμε ενα σκυλι και γεννησε πολλα κουταβια τα δυο τα κρατησαμε τα 5 τα δωσαμε σε σπιτια ο παρδαλος και ο μπουμπης οι πρωτοι μου φιλοι ο παρδαλος μας αφησε σχετικα νωρις απο κατι σαν εγκεφαλικο δεν θυμαμαι καλα γυρω στα 6 του εγω ημουν 10 τοτε ο μπουμπης ηταν εκει μαζι μου ...περασαν χρονια μαλλον αλλα 5 πρεπει να ηταν γυρω στα 11 εγω κοντα στα 15 και επρεπε να κανουμε ευθανασια.Ημουνα εκει του κρατουσα το κεφαλι και μετα οταν βουρκωμενος ενιωθα μοναξια με πλησιασε η μητερα μου και μου ειπε κατι που θα με συνοδευει για παντα.Σημασια εχει οτι εζησε καλα τοσο απλα φιλε Σταθη εζησε καλα και εφυγε χαρουμενη και η σαρδελα και ο μπουμπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυπαμαι για την απώλεια σου φιλε....Κώστας Λουτρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγγνώμη για την εντύπωση που είχα για σένα.Νοερά σου σφίγγω το χέρι φίλε!Μην δίνεις σημασία σε τυχόν αρνητικά σχόλια.."Άνθρωποι" σταύρωσαν Αυτόν που δίδαξε "αγαπάτε αλήλους",σκέψου για αυτόν που τολμά και εκφράζει την αγάπη του για τους σκύλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα λογια φτωχα,τα ματια γεματα δακρυα και η ψυχη να κλαιει βουβα για την απωλεια,κουραγιο Σταθη εχω 2 μαλτεζακια και λιωνω στην σκεψη οτι θα τα χασω καποια στιγμη <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 21 maiou 2015 hmera pempth 4:05 mm meta apo 17 xronia h roza mou apeviose sta xeria mou.to proigoumeno vradu eixame apofasisei me ton giatro ths gia euthanasia alla to metanivsa ki ets den egine pote .eilikrina lupamai toso polu Stauh klaei h psixi mou kathimerina edw k 3 mines klai i psixi mou otan akouw tetoies istories pragmatika lupamai polu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλό ταξίδι Σαρδελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην ίδια ηλικία 14,5 ετών κι η δική μας Βερενίκη (ημίαιμο λαμπραντόρ) που έμοιαζε αρκετά με την Σαρδέλα, γριούλα κι αυτή, με όγκους σε όλο της το σώμα και λιπώματα στα μάτια, έσβησε στις 2 Αυγούστου. Σταμάτησε να τρώει, την βοήθησα με λίγη κορτιζόνη, αλλά η παράταση ήταν μόνο 2 εβδομάδες. Την τελευταία μέρα, όταν πια αρνήθηκε ακόμη και να πιεί νερό, καθίσαμε μαζί της όλη η οικογένεια και την χαΐδεύαμε μέχρι την τελευταία της ανάσα και για αρκετή ώρα ακόμη ...
    Την θάψαμε στον κήπο όπου αναπαύονται κι άλλα αγαπημένα μας ζωάκια, που πραγματικά έζησαν καλά κοντά μας.
    Θα την θυμόμαστε με αγάπη και μαζί της θα θυμόμαστε και τη δικιά σου τη Σαρδέλα που αγαπήθηκε κι αυτή πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή ανάπαυση Σαρδελίτσα, θα μας λείψεις πολύ. Καλό κουράγιο και σε εσένα φίλε Στάθη. Να είσαι σίγουρος ότι έκανες το καλύτερο για εκείνη.
    Μπορεί να σου λείπει όπως και σε εμάς αλλά θα μείνει στην καρδια μας για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μόνο κάποιος με πολύ χιούμορ θα έβγαζε το σκυλί του "Σαρδέλα" !!!! την αγαπήσαμε .... ακόμα και το όνομα της ήταν τέλειο!!!! μακάρι να μπορούσε ο καθένας να ...σώσει ένα σκυλί! υπάρχει πολύ δυστυχία στα αδέσποτα... Σαρδελίτσα μας... αντίο και ....
    κάνε κάτι από εκεί πάνω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Λυπάμαι πολύ. Έχω έναν σκυλάκο που τον βρήκα 9 χρόνια πριν και τώρα έχει καρκίνο αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να χειρουργηθεί γιατί είναι στον λαιμό. Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι και ειδικά ο γιος μου που είναι 6. Κατάλαβες. Μαζί μεγαλώνουν, μαζί παίζουν. Όταν έρθει η ώρα γιατί σίγουρα θα έρθει κάποια στιγμή ένας Θεός ξέρει πώς θα το διαχειριστούμε. Σκέψου ότι γράφω και κλαίω. Κουράγιο! (ό,τι άλλο και να πω πιστεύω θα ακουστεί χαζό). Και μόνο η αγάπη που πήρε από εσένα της γέμισε την ζωή. Να θυμάσαι την αγάπη που σου έδωσε τόσο απλόχερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λυπήθηκα πάρα πολύ Στάθη, μακάρι να μπορούσες να το κρατήσεις στην ζωή σου λίγα χρόνια ακόμη :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΡΕ ΣΥ ΣΤΑΘΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.........ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ .........ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΑ ΜΕ ΛΙΓΜΟΥΣ ........ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΖΩΗΣ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΗΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ........ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.......ΕΥΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΝΑ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.....ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ.........ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ......ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ........ΕΧΩ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.....ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ.........ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ....ΠΟΤΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλό ταξίδι Σαρδελα να πας να βρεις την Βeauty μου και να κάνετε παρέα. Να της πεις πως εδώ και ένα χρόνο δεν έχω πάψει ούτε μια μέρα να την σκέφτομαι και πως την αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλό ταξίδι Σαρδελα να πας να βρεις την Βeauty μου και να κάνετε παρέα. Να της πεις πως εδώ και ένα χρόνο δεν έχω πάψει ούτε μια μέρα να την σκέφτομαι και πως την αγαπώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Διαβάζω και πονάει η ψυχή μου... Τον σκυλοαδερφό μου τον έχασα στα 17 μου...εκείνος σχεδόν 16...δεν άντεχε άλλο...να μην μπορεί ουτε καν να σταθεί να μην τρώει...αναγκαστήκαμε να του κάνουμε ευθανασία μετά από μήνες προσπάθειας να τον βοηθήσουμε να επανέλθει...
    Αδέσποτος μας επέλεξε για οικογένεια, δυναμικός, τρυφερός, προστάτης αδελφός...με εμαθε τι σημαίνει αληθινή ανιδιοτελής αγάπη...
    Δεν μπορώ καν να σκεφτώ την πιθανότητα να χάσω τη σκυλοκορη μου...ούτε μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι την παράτησαν...
    Το μονο που προσπαθώ να κάνω ειναι να της προσφέρω οση περισσότερη αγάπη μπορώ για να της ανταποδώσω στο ελαχιστο την αγάπη που μας δίνει...και τελικά αυτό είναι που έχει σημασία...
    Λυπάμαι για την απώλεια σου κι εύχομαι να μας κοιτουν απο το σκυλοπαραδεισο ευτυχισμενοι χωρις πόνο και να λένε πως εζησαν καλα μαζι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσπαθώ να συμμεριστώ τον πόνο σου αλλά ξέρω ότι είναι αδύνατον. Εδώ έφτασα να συγκινηθώ με αυτό που διάβασα, σκέψου τι συνέβη σε σένα με όλα αυτά που έζησες με το διάσημο σκυλάκι σου. Πάντα, όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι το σημαντικό δεν είναι ο αποχαιρετισμός, αλλά όσα προηγήθηκαν αυτού και η ποιότητα ζωής που καταφέραμε να προσφέρουμε στον εκάστοτε φίλο μας. Υπό αυτή την έννοια, αν και δεν σε γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ τη Σαρδέλα ένα τυχερό σκυλάκι που έζησε με πολλή αγάπη γύρω της και είχε παράλληλα την τύχη, έστω και από σπόντα, να αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Νιώθω δε τυχερός που το τάισμά της σε μια ταβέρνα της αλονήσου, χωρίς να γνωρίζω ότι είναι αυτή, ήταν από τις πιο ευχάριστες στιγμές της ατυχούς (από γκίνια) παραμονής μου στο νησί πριν κάποια χρόνια. Όταν ήταν στα φόρτε της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τιποτα δεν μπορει να αντικαταστισει ενα τοσο πιστο συντροφο,μονο ο χρονος γιατρευει..ευχομαι να μην την ξεχασεις ποτε και να μεινει παντα στην καρδια σου η μικρη και ολες οι ομορφες στιγμες που σου χαρισε..
    RIP μικρη πρωταγωνηστρια του Ρ.Α. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τόσο γλυκειά η Σαρδέλα τι κρίμα!!Αυτα τα υπέροχα τετράποδα δυστηχώς ζούν λίγο και μετά ραγίζει η καρδιά μας!! Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι την αγαπούσατε πολύ και ήταν η μασκότ στην καλύτερη σατιρική εκπομπή και έτσι την διαπερνούσαν κύματα γέλιου και χαράς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σαρδελιτσα <3, καλο σου δρομο τετραποδακι. Σταθη <3, καλη δυναμη καλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σαδρελιτσα μου καλό ταξίδι τρελή φάτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πριν απο λιγο βιωσα τον ιδιο πονο με τον αγαπημενο μου Λουη δυστυχως και εγω ακουω καθεβραδυ τα νυχακια του ναγρατζουνανε τα πλακακια οταν με πολυ προσπαθεια προσπαθουσε να σηκωθει για να δροσιστει με νερακι αστα φιλε μου ,οτι και να πουμε η ευθανασια ειναι πολυ σκληρη αποφαση κουραγιο σε ολους οσους βιωσαμε το ιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πριν απο λιγο βιωσα τον ιδιο πονο με τον αγαπημενο μου Λουη δυστυχως και εγω ακουω καθεβραδυ τα νυχακια του ναγρατζουνανε τα πλακακια οταν με πολυ προσπαθεια προσπαθουσε να σηκωθει για να δροσιστει με νερακι αστα φιλε μου ,οτι και να πουμε η ευθανασια ειναι πολυ σκληρη αποφαση κουραγιο σε ολους οσους βιωσαμε το ιδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το έζησα στις 3-8-2012 στη Σάμο όπου ειχαμε πάει διακοπές...είχα ένα αρσενικό πεκινουά το Μίκο είχε επέλθει το τέλος του και εγώ δεν μπορουσα να το καταλάβω ήταν 18 ετών...όταν μιλώντας με την κτηνηατρό μας τηλεφωνικα και με τά από ένα τηλεφώνημα 2 ωρών με βοήθησε να καταλάβω πως έπρεπε να πάρω την απόφαση,ήταν πολύ εγωϊστικό απ'την πλευρά μου να το παιδεύω άλλο...Και έτσι και έγινε...ο χαμός του ήταν μαχαιριά στην καρδιά μου όμως έπρεπε...δεν θα ξεχάσω την τελευταία του ματιά όταν αποχωριστίκαμε ήταν λυτρωση γι'αυτό....ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλό ταξίδι Σαρδελάκι χαιρετισμούς στον Ιγγοράκο μου και τη Σίμπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλό ταξίδι Σαρδελίτσα! Τυχεροί όσοι δε έζησαν. Καλή δύναμη τους εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σπινθήρες πετούσαν τα μάτια της..Σαρδελα το όνομα της..star δεν την έλεγες.. Αδιαφορούσε για τις διαδικασίες..Τυχερό αστέρι..Δυνατό μέλος μιας ομαδος..που αγαπούσε.. πολυ..Την καθε στιγμή..το παιχνίδι..την εξευρευνηςη.. Την βαρεμάρα..Τον άνθρωπο που με χαρά,λαχτάρα και αγαπη οπως λέμε εμεις.. ακολουθούσε..Φίλε μου.. Προσπαθώ να συνέλθω ολη μέρα.. Απο το γιουβέτσι σε συνδιασμο με την σοκολάτα..δεν θα υποστείς προσωπικές εμπειρίες..Για την σαρδέλα γίνετε λόγος..Τα έσπασε!!!!!!!!!!Γιατι αδιαφορεί και αγαπάει...Τυχερη και τυχερός που συναντηθήκατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld