Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τα κατάλληλα παιχνίδια για το κουτάβι σας




Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για το κουτάβι σας – το βοηθούν να εκτονώσει την ενεργητικότητα του αλλά και την ανάγκη του να μασάει και όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά είναι ο καλύτερος τρόπος να αναγνωρίσει τις φυσικές του ικανότητες και να αναπτυχθεί ψυχολογικά.

Βεβαιωθείτε πως τα παιχνίδια που διαλέγετε είναι ειδικά κατασκευασμένα για κουτάβια , από υλικά ασφαλή που δεν σπάνε και κομματιάζονται εύκολα αφήνοντας κομμάτια που το κουτάβι μπορεί να καταπιεί. 

Παιχνίδια που δεν είναι ασφαλή

   * Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να μην χωράει ολόκληρο μέσα στο στόμα του κουταβιού.
   * Τα παιχνίδια διελκυστίνδας μπορεί να ενισχύσουν την επιθετικότητα γι αυτό και δεν συστήνονται για όλα τα κουτάβια.
    * Τα παιχνίδια από αφρώδες υλικό , με σφυρίχτρες ή ενσωματωμένα μέρη απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αφού το κουτάβι μπορεί να τα κομματιάσει και να καταπιεί κάποιο κομμάτι τους.
    * Αποφύγετε τα παιχνίδια από σκληρό υλικό που μπορούν να σπάσουν δημιουργώντας μικρά αιχμηρά κομμάτια.

Παιχνίδια που ΔΕΝ είναι παιχνίδια

    * Τα παπούτσια, τα ρούχα και οι κάλτσες. Το κουτάβι σας δεν μπορεί να ξεχωρίσει την παλιά παντόφλα από τα παπούτσια που μόλις αγοράσατε – γι αυτό μην του δίνετε ποτέ τα πράγματα σας όσο παλιά κι αν είναι.
    * Τα κουβάρια σπάγκου, οι κουβαρίστρες, οι φελλοί, τα λαστιχάκια , το αλουμινόχαρτο και η διάφανη μεμβράνη που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα.
    * Τα παιδικά παιχνίδια από λάστιχο, γούνα, μαλλί ή συνθετικό ύφασμα. Αν το κουτάβι τα μασήσει και καταπιεί κάποια κομμάτια τους θα έχει σοβαρά προβλήματα με το πεπτικό του σύστημα.
    * Οι πλαστικές σακούλες. Μπορεί να παγιδευτεί μέσα και να πάθει ασφυξία ή να τις μασήσει και να καταπιεί το πλαστικό.

Παιχνίδια ασφαλή

    * Κόκαλα από αποξηραμένο δέρμα, παιχνίδια για μάσημα από νάιλον και μεγάλες λαστιχένιες μπάλες. Είναι πολύ διασκεδαστικά και συνήθως ασφαλή.
    * Ειδικοί κύβοι ή μπάλες που μέσα τους μπορείτε να κρύψετε κροκέτες για να τις βρει ο σκύλος. Αυτός ο τύπος παιχνιδιού είναι πολύ ευχάριστος αφού ενισχύει την φυσική τάση του σκύλου να εντοπίζει πράγματα με την μυρωδιά.

Adespoto.Gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.