Μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα, βαφή νυχιών, ζεστά σπίρτα, βαζελίνη ή άλλες μεθόδους για να αφαιρέσετε τα τσιμπούρια.
Αυτές οι μέθοδοι μπορεί στην πραγματικότητα να τραυματίσουν το τσιμπούρι και να του προκαλέσουν εμετό και έτσι να «ξεράσει» το περιεχόμενο του στομάχου του. Κατ’ ουσίαν, δεν επιθυμούμε να κάνουμε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το τσιμπούρι να αποβάλει το περιεχόμενο του στομάχου του μέσα στο σώμα του ανθρώπου ή του ζώου, διότι αυτό αυξάνει εξαιρετικά την πιθανότητα να μεταδοθούν μολυσματικοί μικροοργανισμοί. Επίσης, δεν επιθυμούμε να συνθλίψουμε το τσιμπούρι μετά την αφαίρεσή του και να έρθουν τα χέρια μας σε επαφή με το περιεχόμενο ενός πιθανώς μολυσμένου τσιμπουριού.
Φορέστε γάντια και χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκι φρυδιών. Συνιστάται προσοχή διότι οι περισσότερες ασθένειες που μεταφέρουν τα τσιμπούρια μπορούν επίσης να μεταφερθούν και στον άνθρωπο. Σφίξτε το σώμα του τσιμπουριού ανάμεσα στις λαβίδες και σταθερά τραβήξτε το απ’ ευθείας έξω. ΜΗ ΤΟ ΣΤΡΙΨΕΤΕ Ή ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΕΤΕ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ.
Μη τρυπήσετε το σώμα του τσιμπουριού. Εάν νομίζετε ότι μέρος από το τσιμπούρι δεν έχει βγεί ολόκληρο έξω (το τμήμα του στόματος του τσιμπουριού έχει μια αγκυλωτή αιχμή που κάνει την αποκόλληση δύσκολη), χρησιμοποιείστε μια βελόνα αποστειρωμένη με οινόπνευμα για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα κομμάτια του τσιμπουριού. Καθαρίστε την πληγή με σαπούνι και νερό και μετά με οινόπνευμα. Διατηρείστε το τσιμπούρι σε οινόπνευμα (το οινόπνευμα σκοτώνει γρήγορα το τσιμπούρι) για μελλοντική ταυτοποίηση και tests, εάν κριθεί αναγκαίο. Σημειώστε ημερομηνία στο μπουκαλάκι που φυλάξατε το τσιμπούρι. Το να πνίξετε ένα τσιμπούρι σε νερό δεν προσφέρει τίποτα-μπορούν να επιζήσουν ακόμη κι αν τα ρίξετε στην λεκάνη της τουαλέττας και τραβήξετε το καζανάκι.
Το τσιμπούρι όσο είναι καρφωμένο πάνω του υπάρχει περίπτωση να του διαδώσει μολυσματικές ασθένειες?
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξερω για ασθενειες παντως μπορει να βοηθησει στο να εμφανηστει σταφυλοκοκκος στον σκυλο(οπως στον δικο μου)μια αμπουλα η ενα χαπι για τσιμπουρια ειναι παντα καλο!
Διαγραφή