Εκπαιδευτές από κούνια!

dogsheaven
Συνήθως ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τον σκύλο τους δεν είναι σωστός, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις μεταξύ σκύλου και παιδιού. Τις περισσότερες φορές όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά μικρής ηλικίας λόγο της λάθος αντιμετώπισης ο σκύλος τα φοβάται ή τα θεωρεί όμοια του.
 
Ένα από τα προτερήματα της θετικής εκπαίδευσης με κλίκερ είναι ότι τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ή να ασχοληθούν εξολοκλήρου με την εκπαίδευση του σκύλου/κουταβιού τους από την πρώτη μέρα συμβίωσης.

Η εκπαίδευση διδάσκει στα παιδιά την ευθύνη του να έχεις ένα σκύλο και δίνει μερικά πολύ σημαντικά μαθήματα ζωής. Τα βοηθά να χτίσουν τον αυτοσεβασμό τους αλλά και πώς να φτάσουν στην επιτυχία και τον στόχο τους με σωστά και αργά βήματα.

Δεν είναι δυνατόν αλλά ούτε και εύκολο όλα τα παιδιά να ειναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ενός σκύλου.
 
Το παιδί συνήθως δεν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις, όπως εάν ο σκύλος θα ζήσει μέσα η έξω από το σπίτι ή αν και πότε θα στειρωθεί.

Ακόμη και κάποιες καθημερινές ανάγκες του σκύλου όπως η βόλτα ή η επίσκεψη στον κτηνίατρο πρακτικά είναι δύσκολο να υλοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου από ένα παιδί.

Παρόλα αυτά ένα παιδί μπορεί να εκπαιδεύσει το σκύλο του, και να μάθει όλα αυτά που χρειάζονται για να γίνει ένας μελλοντικός υπεύθυνος ιδιοκτήτης. Παιδιά ηλικίας 6-16 μπορούν να συμμετέχουν ή να διδάξουν στο σκύλο τους εντολές βασικής υπακοής, καλούς τρόπους κτλ.
Με την βοήθεια του θετικού εκπαιδευ τή και των γονιών τους μπορούν να αντιληφθούν βασικές αρχές της θετικής εκπαίδευσης ώστε να χειρίζονται διάφορες συμπεριφορές/καταστά σεις που θα προκύψουν.

Τα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών στην εκπαίδευση του σκύλου είναι πολύ σημαντικά.
Μέσα από την διαδικασία αυτή σφυρηλατείτε ένας ισχυρός δεσμός αγάπης, σεβασμού και εμπιστοσύνης και συμβάλει στην δημιουργία μιας ασφαλέστερης και ευτυχέστερης σχέσης μεταξύ παιδιού και σκύλου.

Επειδή με συνέπεια σκύλος και μικρός-εκπαιδευτής συνεργάζονται προς ένα κοινό και ξεκάθαρο στόχο, ο σκύλος πολύ γρήγορα προσαρμόζεται και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να συγκεντρώνεται και να προσέχει τον λιλιπ ούτε ιο εκπαιδευτή του ώστε μαζί να φτάσουν στην επιτυχία.
 
Μέχρι τότε στα μάτια του σκύλου το παιδί ήταν ένα ερωτηματικό.. Ένα ξέφρενο και ανεξέλεγκτο παιχνίδι χωρίς όρους και ρόλους. Ένα παιχνίδι που κάποιες φορές μπορεί να άγχωνε να τρόμαζε ακόμη και να πονούσε το σκύλο. Παίρνοντας όμως το παιδί το ρόλο του εκπαιδευτή αποκτά για το σκύλο τη θέση που πρέπει. Μέσα από την διαδικασία μάθησης, τους κανόνες συμπεριφοράς, το τι πρέπει και τι δεν πρέπει το παιδί γίνεται ισάξιο μέλος στην ανθρώπινη αγέλη. Παράλληλα δίνει στον σκύλο την δυνατότητα να νιώθει ασφάλεια, σιγουριά και ηρεμία.
Τα παιδιά μπορούν να γίνουν σπουδαίοι δάσκαλοι γι’ αυτό βάλτε τα μέσα στο παιχνίδι της εκπαίδευσης!

Το μόνο που χρειάζεται είναι κατάλληλη καθοδήγηση, διάθεση και να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να είναι μια θετική και ευχάριστη εμπειρία για το παιδί και τον σκύλο. Προσθέστε στην εκμάθηση διάφορα τρυκ, όπως να δίνει το χέρι του να φέρνει αντικείμενα να κάνει το νεκρό κτλ, που θα ενθουσιάσουν παιδιά και σκύλους. 
 
Εκπαιδευτές και ειδικοί συμφωνούν πως η θετική εκπαίδευση με κλίκερ είναι η ασφαλέστερη και η αποτελεσματικότερη μέθοδος εκπαίδευσης όπου μπορούν να συμμετέχουν ή να ασχοληθούν εξολοκλήρου με την εκπαίδευση του σκύλου τους παιδιά.

Στις οικογένειες με παιδιά η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ασφάλεια και την ευτυχία παιδιών και σκύλων. Δημιουργήστε την ανάγκη στα παιδιά σας να συμμετέχουν ευχάριστα σε αυτή και επιβραβεύστε τις κοινές επιτυχίες τους. 
 
 
www.dogsheaven.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld