Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χαρίζουν τον πανέμορφο Ορφέα

«Τον Φεβρουάριο του 2009 βρέθηκε ένα από τα πιο όμορφα κουτάβια που είχαμε δει ποτέ, ο Ορφέας. Φιλοξενήθηκε στο σπίτι μέλους μας και ψάξαμε να βρούμε την καλύτερη οικογένεια γι’ αυτόν. Μια οικογένεια που δεν θα παρασυρόταν από την ομορφιά του κουταβιού, αλλά θα καταλάβαινε τις ανάγκες ενός μεγάλου σκύλου, που ήθελε να ζει μαζί με τους ανθρώπους του. Και νομίσαμε ότι βρήκαμε αυτή την οικογένεια. Και κάναμε το πρώτο σφάλμα.


Τον Οκτώβριο του 2009 μας ενημέρωσε το σωματείο της Ηλιούπολης ότι η οικογένειά του τους ειδοποίησε πως ο Ορφέας, φοβισμένος από την καταιγίδα, έφυγε από τον κήπο. Αυτό σημαίνει ότι ο Ορφέας ζούσε μόνος του σε μια αυλή.

Θα μας μείνει η απορία γιατί η οικογένειά του δεν ειδοποίησε εμάς. Με τη συνεργασία της φιλόζωων της Ηλιούπολης, μετά από άπειρες αφισοκολλήσεις και πολύ περπάτημα, ο Ορφέας βρέθηκε.

Και κάναμε το δεύτερο σφάλμα. Τον επιστρέψαμε στην οικογένειά του και μας υποσχέθηκαν για άλλη μια φορά ότι θα του βάλουν ηλεκτρονική σήμανση, κάτι που έπρεπε να είχαν κάνει από την στιγμή, που τον υιοθέτησε.

Το καλοκαίρι του 2010 μας πήρε τηλέφωνο μία οικογένεια από τον Καρέα για να μας πουν για ένα σκύλο που καθόταν έξω από το σπίτι τους επί δύο μέρες.

Η περιγραφή ταίριαζε απόλυτα με τον Ορφέα. Τηλεφωνήσαμε στην οικογένειά του για να μας πουν ότι “Ναι, ο Ορφέας το είχε σκάσει πάλι και όχι, δεν του είχαν βάλει μικροτσίπ”.

Όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν μας ειδοποίησαν και πάλι, δεν πήραμε απάντηση. Σημειωτέον ο Ορφέας είχε στο κολάρο του ένα μηχάνημα που κάθε φορά που το ζώο γάβγιζε, του έστελνε μία ηλεκτρική εκκένωση!
Κι εκεί κάναμε το τρίτο ασυγχώρητο λάθος. Επιτρέψαμε στην οικογένεια να τον πάρει πίσω.

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου 2010, μία φίλη του Κ.Α.Ζ. και μαμά της Αρτεμούλας μας, μας ειδοποίησε ότι μάζεψε τον Ορφέα από τους δρόμους στο Αιγάλεω, ενώ το σπίτι του είναι στην Ηλιούπολη!
Έτσι ο Ορφέας κατέληξε στο καταφύγιο...

Δεν κάναμε το ίδιο λάθος πάλι να τον επιστρέψουμε στην οικογένειά του, η οποία έτσι ή αλλιώς δεν απαντά στα τηλεφωνήματά μας, ούτε σε κινητό ούτε σε σταθερό. Ίσως να τους συνέβη κάποια κακοτυχία και δεν πια τηλέφωνο ή σπίτι. Ίσως...

Εμείς πάντως θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι ο Ορφέας έχει στέγη, για να μην... ανησυχούν. Το παλληκαράκι μας είναι ένας πανέμορφος δίχρονος εύσωμος σκύλος, παιχνιδιάρης και χαδιάρης και θέλει την επαφή με τους ανθρώπους. Στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και περιμένει τους ανθρώπους που θα του δώσουν ό,τι του αρνήθηκε η πρώτη του οικογένεια. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6977 846783 και στο email: info@kazshelter.org».
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.