Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σκυλάκια στη Ραφήνα χρειαζονται την βοηθεια μας



Στο τέλος Αυγ 2010 είχα στείλει σχετικό mail ζητώντας βοήθεια για μιια μεγάλη ομάδα σκύλων στην Ραφήνα.
Μετά από αναρίθμητες προσπάθειες (προσωπικές μου προς κάποιο φιλοζωικό σωματείο στη Νέα Μάκρη και μέσω κάποιων μελών του stray, που έχουν κάνει ότι μπορούν για να βρούν μια λύση, με τοπικούς φορείς της Ραφήνας), δυστυχώς δεν έχει βρεθεί μία λύση.
Η κατάσταση σήμερα είναι αχαρακτήριστη.

Από τα 12 τότε σκυλιά έχουν μείνει 5 ή 6, τα άλλα σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα, από τα οποία κάποια έχουν ξαναγεννήσει και υπάρχουν και 8 κουταβάκια.
3 (σχεδον 3 μηνών και 5 ενάμιση με 2 μηνών).

Εγώ από τον Αύγουστο (θυμίζω ότι δεν είμαι κάτοικος Ραφήνας) προσπαθώντας να τους δώσω μία ελπίδα πάω 1 και καμιά φορά 2 φορές την εβδομάδα και τα ταίζω
επιβαρρύνοντας τον εαυτό μου με ένα κόστος που στην πραγματικότητα δεν μπορώ να αντέξω καθώς είμαι και η ίδια "πολύτεκνη" και κάνοντας μια απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Το προηγούμενο Σάββατο βρήκα ένα από τα μικρά κουταβάκια σε άθλια κατάσταση και το μετέφερα στον Κ. Μαραγκό στο Χαλάνδρι όπου και νοσηλεύεται ακόμα.

ΚΑΝΩ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΆ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ:
Να βοηθήσουν να πάρουμε τα ζώα από εκεί, να τα στειρώσουμε και να τους δώσουμε μία ευκαιρία.

Πραγματικά η κατάσταση είναι τραγική καθώς πας να τους βάλεις φαγητό και τσακώνονται μεταξύ τους μήπως και προλάβουν να φάνε.
Τα μεγαλύτερα σκυλιά επιτείθονται στα μικρότερα προκειμένου να φάνε.
Είμαι σίγουρη ότι κάποια είναι άρρωστα με ερλίχια και ποιος ξέρει τι άλλο....
Εκληπαρώ όλες τις οργανώσεις να πάρουν από ένα σκυλάκι παρόλο που γνωρίζω τις θυσίες που κάνετε όλοι σας και ότι δεν έχετε αρμοδιότητα σε μία άλλη περιοχή εκτός του δήμου σας.

Έχω εξαντληθεί οικονομικά αλλά παρόλα αυτά θα πληρώσω όλα τα έξοδα για το άρρωστο κουταβάκι και μπορώ να πληρώσω και κάποια από τις στειρώσεις.
Το κουταβάκι θα πρέπει να το επιστρέψω στο χώρο που το βρήκα μόλις γίνει καλά εκτός κι αν βρεθεί κάποια άλλη λύση φιλοξενίας και έτσι γλυτώσει από την αβέβαιη μοίρα που το περιμένει.

Χωρίς να θέλω να κάνω αυτή μου την έκκληση "μελό" σας λέω ότι όλοι εσείς είστε η μοναδική ελπίδα γι αυτά τα ζώα.
Τα περισσότερα ζωάκια είναι φοβικά και δεν πιάνονται εύκολα. Το μόνο θετικό είναι ότι και κάποιος άλλος από εκεί γύρω τους πηγαίνει κάποιο φαγητό.

Φοβάμαι φόλες καθώς κάποια από τις φορές που πήγα για τάισμα με σταμάτησε ένας και μου είπε να μην τα ταίζω γιατί δημιουργούν πρόβλημα και ότι αν δεν τα ταίζουμε θα φύγουν από εκεί.
Μου είπε επίσης ότι έχει διαμαρτυρηθεί επανηλειμένως στο δήμο Ραφήνας με επιστολές και τηλεφωνικά.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Νάνσυ Ιλλαντζή

* Το τηλέφωνό μου είναι 693.732.5329 για όποιον χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες nansou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.