Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ποιά Αλλεργία?

Ποιά Αλλεργία? - What kind of Allergy?

     
Οι αλλεργίες στα σκυλιά είναι μια πολύ κοινή ασθένεια. Εμείς οι ίδιοι ανησυχούμε όταν βλέπουμε τα σκυλάκια μας να φέρονται λίγο περίεργα. Κατευθείαν προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να νοιώσουν καλύτερα, να βρούμε το κατάλληλο φάρμακο για την κάθε περίπτωση. Πως όμως καταλαβαίνουμε ποια αλλεργία έχει ο σκύλος μας? Συνήθως τα συμπτώματα της αλλεργίας είναι διαφορετικά για κάθε άλλη αιτία. Οι πιο κοινές αντιδράσεις του κατοικιδίου μας είναι η φαγούρα και η δημιουργία αλλοιώσεων στο δέρμα του. Μάλιστα μπορεί να ξυστεί τόσο δυνατά, όπου μπορεί να δημιουργήσει πληγή!

     Θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε λίγο τα συμπτώματα ανάλογα του είδους της αλλεργίας. Οπότε, όταν πρόκειται για:
  •   Αλλεργία επαφής, τα σημάδια και η αλλεργική αντίδραση, εντοπίζονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του. Αν πρόκειται για μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια τριχώματος (τούφες) και το δέρμα γίνεται κατακόκκινο.
  •   Αλλεργία ψύλλων, τα σημάδια και η αλλεργική αντίδραση είναι παρόμοια με αυτά της αλλεργίας από επαφής, αφού ο ψύλλος έρχεται σε επαφή με τον σκύλο μας και το δαγκώνει.
  •   Αλλεργία βακτηρίων, τα σημάδια και η αλλεργική αντίδραση είναι επίσης όμοια με τις δύο παραπάνω, γιατί πρόκειται για μια αλλεργία που προκαλείται από αυτές. Λόγω της τρομερής φαγούρας που δημιουργείται στα σκυλάκια μας από τις παραπάνω, το δέρμα σπάει και δημιουργούνται ανοικτές πληγές που μπορούν να εισχωρήσουν τα βακτήρια με την ησυχία τους.
  •   Τροφική αλλεργία, τα σημάδια και η αλλεργική αντίδραση είναι πολύ σοβαρά. Μπορεί να προκληθεί φλεγμονή του δέρματος, ναυτία, εμετός, απώλεια των αισθήσεων και ακόμη χειρότερα, ο θάνατος. Δυστυχώς  υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις που το σκυλί έχει αλλεργία σε κάποιο φαγητό, αλλά δεν υπάρχει εμφανές σύμπτωμα, οπότε η κατάσταση του χειροτερεύει και γίνεται αντιληπτή όταν έχει πάρει πια μια μορφή αρκετά δύσκολη.
  •   Αλλεργία εισπνοής, τα σημάδια και η αλλεργική αντίδραση, είναι συνήθως φτέρνισμα, ρινική καταρροή και υγρά μάτια. Συμπτώματα δηλαδή σχεδόν ίδια με εμάς.

Μια σωστή φροντίδα και η αμέριστη αγάπη μας θα κάνουν το σκυλάκι μας υγιέστερο!

webpet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.