Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Εξ ορισμού πιστά μέχρι το θάνατο....


ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ''ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ'' ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Καποια ζωα στην Λεωφορο Αλίμου πεταξαν ενα σκυλι εξω απο ενα αυτοκινητο.Στη συνεχεια το σκυλι χτυπηθηκε απο ενα αλλο αυτοκινητο, ευτυχως οχι σοβαρα.Η κορη μου που περνουσε απο εκει το μαζεψε,οπως ηταν φυσικο να κανει.Ετσι εχουν διαπαιδαγωγηθει τα παιδια μου απο τη μανα τους και απο εμενα.Το ζωο ειναι ενα ευρωστο και χαριτωμενο θηλυκο τσοπανόσκυλο, κατω απο εξι μηνων.Η κορη μου δουλευει οσο λιγοι ανθρωποι που ξερω.Μολαταυτα, κραταει το σκυλι στο σπιτι της,της ειναι αδυνατον να κανει ο,τι εκανε ο προηγουμενος ιδιοκτητης, ενας ντενεκες ξεγανωτος.

Κανενας δεν υποχρεωνει κανεναν να αγαπαει τα ζωα.Ουτε κρινουμε εναν ανθρωπο αν ειναι καλος ή κακος μονο απο αυτο.Υπαρχουν ανθρωποι, που φοβουνται τα ζωα.Θεμιτό.Υπαρχουν αλλοι, που νομιζουν (κακως) οτι τα ζωα ειναι μολυσμενα, ενω αυτοι δεν ειναι.
Λανθασμενο αλλα θεμιτο.Εφ οσον οι ανθρωποι αυτοι δεν κανουν συνειδητα κακο στα ζωα, δεν απασχολουν κανενα πραγματικο φιλοζωο.Ειναι δικαιωμα τους να μην θελουν ζωο.

Εκεινοι που ειναι πραγματικα για την χωματερη, ειναι καποιοι που παιρνουν ενα ζωο χωρις να σκεφτουν τι κανουν.Και καποια στιγμη μετανοιωνουν και το πετανε.
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι προβληματικοι και γεννουν προβληματα στους αλλους.Κανω εκκληση σε καθενα που τυχαινει να διαβαζει αυτες τις γραμμες, να μη μεταχειριζεται τα ζωντανα πλασματα σαν σακουλες του σουπερ-μαρκετ.Και μαλιστα ζωα με νοημοσυνη και ευαισθητες κεραιες, οπως κατ εξοχη ειναι τα σκυλια και οι γατες.

Για τα αλογα, τα οποια κυριολεκτικα λατρευω και ειναι απο τα ευγενεστερα πλασματα που γεννησε η Φυση, δεν εχω τιποτα να πω.Η φρικαλεα μεταχειριση τους ειναι δυστυχως δεδομενη.Ιδιαιτερα αθλιοι σε αυτο το θεμα ειμαστε εμεις και ακομα χειροτεροι οι Ιταλοι.Ενω οι Τουρκοι τα αγαπουν και τα καταλαβαινουν, υπαρχουν σαν εθνικη οντοτητα χαρη στα αλογα και το αναγνωριζουν.Τα υπολοιπα Βαλκανια ειναι λιγο καλυτερα απο μας.
Οι Μαγυαροι, ενα βημα πιο περα, λατρευουν το αλογο.

Γενικα, δεν ειμαι καθολου περηφανος για τον τροπο με τον οποιο πολλοι, παρα πολλοι συμπατριωτες μας αντιμετωπιζουν τα ζωα.Αν και οφειλω να ομολογησω οτι οι νεοι Ελληνες ειναι καλυτεροι απο τη δικη μου γενια και αστρονομικα καλυτεροι απο τη γενια του πατερα μου.

Πολλοι σημερα εχουν μαθει απο σκυλια.Πριν δυο δεκαετιες ηξεραν λιγοι.Δυστυχως, απο αυτους που εχουν μαθει, ενα σοβαρο ποσοστο εχει αποκτησει στραβη νοοτροπια.

Πραγματικα, σημερα ειναι δυνατον να ακουσεις να πληρωθουν τρελα λεφτα για καποια σκυλια ρατσας.Πολλες απο αυτες τις ρατσες, ομως, ανηκουν στην κατηγορια των σκυλιων μαχης.Και αν μεν οι νεοκοποι κυνοφιλοι ιδιοκτητες τους τα θελουν για φιγουρα ή εστω για φυλακες, παει καλα.Αν ομως τα θελουν για να τα βαλουν να φαγωθουν με αλλα σκυλια, και μαλιστα με στοιχηματα, δεν παει καλα.Μιλαμε για απαραδεκτο πολιτιστικο πισωγυρισμα στα χρονια της αυτοκρατορικης Ρωμης.Το φαινομενο αποτελει μια πραγματικη ντροπη!

Οσο για το ρολο του σκυλιου φυλακα, να μου επιτρεψουν εμενα του παλαιου (μπορω να αποδειξω οτι καποτε απο σκυλια ξεραμε μονον η γυναικα μου, η παρεα μου, εγω και λιγοι ακομα) να κανω καποιες πρακτικες παρατηρησεις.Το σκυλι ειναι πραγματι αριστος φυλακας, καλυτερος απο καθε σχεδον αλλο μεσο, ακομα και χαι τεκ.ΠΟΙΟ σκυλι ομως ;Εκεινο, που ΖΗ ΜΕΣΑ στο σπιτι!
Εκεινο, που ''φυλαει'' τον κηπο πανευκολα αχρηστευεται απο τους κακοποιους και ας ειναι και σκυλι-φονιας.Σαρπλανινας ή Θιβετιανο, Κεντρικης Ασιας, Φιλα Μπραζιλειρο, Καυκασιανη οφτσαρκα, Ακιτα ή ακομα και Τοσα Ινου.


Οι ανθρωποι οπλοφορουν, τα σκυλια οχι.


Ενω μεσα στο σπιτι, ακομα και ενα νευρικο κανις (ή ακομα καλυτερα ενα ζευγαρι Τζακ Ρασσελ ή ΠΟΛΛΑ μαζι οποιασδηποτε κατηγοριας) θα αισθανθουν σιγουρα και εγκαιρα την παρουσια του παρεισακτου, θα χαλασουν κυριολεκτικα τον κοσμο, θα σε ξυπνησουν, θα σε προφυλαξουν απο τον αιφνιδιασμο.
Απο κει και περα, θα πολεμησεις ΕΣΥ τον εισβολεα στο χωρο σου, ΟΧΙ τα ζωα!Οσοι δε, οπως εγω, μαζευουν σκυλια απο το δρομο και τα κρατανε ΜΕΣΑ στο σπιτι, ειναι ολοι πολλοι ευχαριστημενοι απο την προστασια που τους παρεχουν τα λεγομενα ''κοπροσκυλα'', που ειναι εξ ορισμου πιστα μεχρι το θανατο (διοτι τα εσωσες) και πολυ εξυπνα (διοτι επιβιωσαν κατω απο σκληρες συνθηκες).


Εγω παντα ειχα πολλα σκυλια και εξακολουθω να εχω.Τωρα η κορη μου μου πασαρει ενα ακομα.Ειναι ευπροσδεκτο, αν και το μπελα του οπωσδηποτε τον εχει.Αλλα, χαλαλι, δεν βαριεσαι!Ενα ακομα, τι εγινε ;...


Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ''

 dogw0rld.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.