Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Στην μνήμη του Σπάρκυ (σκύλος από pet mills) που έφυγε νωρίς

Ο άτυχος Σπάρκυ
Ο άτυχος Σπάρκυ

 «Μας τον έφεραν την 25/4/2010. Ήταν ένα μικρό κουταβάκι, Jack Russel Terrier, κάτασπρο με μαύρο γύρω από το δεξί του μάτι. Πειρατής, κούκλος, παιχνιδιάρης! Τον ονομάσαμε Σπάρκυ!»

"Μας τον έφερε ένας γνωστός από Βουλγαρία σε «φοβερή» τιμή. Μόνο 250 ευρώ, με βιβλιάριο υγείας που ανέγραφε ότι είχε εμβολιαστεί. Μετά μάθαμε ότι ο Σπάρκυ την επομένη του υποτιθέμενου εμβολιασμού του έκανε ένα μεγάλο ταξίδι, ξεκινώντας από Τσεχία με τελικό προορισμό την Ελλάδα και εμάς. Μόνο μια μέρα χάρηκε ο Σπάρκυ από τη ζωή του μαζί μας. Την πρώτη μέρα της άφιξής του. Ήταν το πιο γλυκό κουτάβι του κόσμου! Από την επομένη άρχισαν οι εμετοί και οι διάρροιες.

Πηγαίναμε δύο φορές την ημέρα στην κτηνίατρο για ορό, αντιβίωση, αντιεμετικά, κτλ. Πήρα άδεια από τη δουλειά. Ξενυχτούσα μαζί του. Άρρωστος πολύ και ακόμα γλυκός! Βρήκα μια καλή γωνιά στην αυλή και τον κρατούσα εκεί στην αγκαλιά μου. Ανακουφιζόταν πολύ όταν τον φυσούσε το αεράκι. Να έτρωγε λίγο... Έστω λίγο... Να σταματούσαν οι διάρροιες... Αργία, Πρωτομαγιά και η ζωόφιλη κτηνίατρος ερχόταν να βοηθήσει. Δυστυχώς, ο Σπάρκυ χειροτέρευε. Επιστρατεύτηκε και 2ος κτηνίατρος. Πέρασε μια εβδομάδα. Στις 2/5 άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους. Δε σταματούσε. Δεν στηριζόταν στα πόδια του, δεν μπορούσε να κρατήσει το κεφάλι του όρθιο, είχε έρθει η ώρα να φύγει. Του έκανε την ένεση και κλάψαμε όλοι μαζί.

Δεν είχα κατοικίδιο ποτέ πριν. Μετά διάβασα ότι η επιλογή μας να πάρουμε ζωάκι από το εξωτερικό ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Δεν ήξερα ότι παρόμοιες ιστορίες πόνου ζουν πάρα πολλά ζωάκια και οικογένειες μαζί με αυτά. Φταίξαμε! Έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί πριν. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Η θύμηση του Σπάρκυ όμως φέρνει ακόμα δάκρυα στα μάτια μου και μου σφίγγεται η καρδιά! Ζητάω από όλους εσάς να μην κάνετε αυτό που κάναμε εμείς. Να παίρνετε ζώα από γνωστά και έγκυρα εκτροφεία, αδέσποτα ζωάκια από φιλοζωικά σωματεία και από το δρόμο. Και να επιλέγετε κτηνίατρο που είναι φιλόζωος. Ευτυχώς, σε αυτό ήμασταν τυχεροί! Πριν 6 μήνες βρήκαμε τρία άρρωστα γατάκια στο δρόμο. Τα σώσαμε, τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε! Σαν τον Σπάρκυ όμως…"

Ο. Δ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.