Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Φ.Ε Ηλιούπολης : Έσωσαν σκυλί που κακοποιείτο για χρόνια


Ένα απίστευτο σκηνικό αντίκρυσαν μέλη της φιλοζωικής ένωσης Αργυρούπολης, όταν μετά από καταγγελίες περιοίκων για ένα σκυλάκι που "ούρλιαζε" για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επισκέφτηκαν ένα σπίτι ώστε να ελέγξουν για ενδεχόμενο περιστατικό κακοποίησης.
 
Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες του σκυλιού το είχαν δεμένο με μία αλυσίδα που κρεμόταν από μία ταράτσα, με συνέπεια το σκυλάκι να μην μπορεί να σταθεί στα τέσσερα του πόδια, περιτριγυρισμένο από περιττώματα και ακαθαρσίες, όπως ανέφεραν τα μέλη της φιλοζωικής ένωσης. Η αλυσίδα ήταν τόσο μικρή που δεν μπορούσε να μπει ούτε μεσα στο σπιτάκι που ήταν σχεδόν δίπλα του. Με την βοήθεια των αστυνομικών του Α.Τ Ηλιούπολης, καθώς τα μέλη είχαν εισαγγελική παραγγελία στα χέρια τους απομάκρυναν το σκυλάκι από τους μαινόμενους ιδιοκτήτες οι οποίοι αναρωτιώντουσαν τι "κακό" έχουν κάνει.
 
Οι γείτονες επιβεβαίωσαν μετά από ερωτήσεις των αστυνομικών ότι το σκυλί ήταν δεμένο για χρόνια στην αλυσίδα. Τα ουρλιαχτά δε, ακουγόντουσαν σε όλη την γειτονιά εδώ και χρόνια.

Το χαριτωμένο σκυλάκι βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χέρια. Μετά από ένα καλό μπάνιο και κούρεμα καθώς ήταν άπλυτο για πολλά χρόνια θα πάει για εξετάσεις και εμβόλια στον κτηνίατρο.

Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε μία αξιοπρεπή ζωή από εδώ και πέρα ανέφεραν τα μέλη της φιλοζωϊκής ένωσης Ηλιούπολης.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997, με αριθμό έγκρισης Πρωτοδικείου 519419/97 και Α.Φ.Μ. 090206637. Σύμφωνα με το καταστατικό της, δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης (χωρίς να περιορίζεται σε αυτήν μόνο την περιοχή). Κάθε χρόνο φροντίζει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου, για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα (κυρίως σκύλους και γάτες). Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό του οποίου η λειτουργία βασίζεται στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων.

Στόχος του Σωματείου μας είναι «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο». «Αδέσποτο» θεωρείται κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται εκτός των ορίων κάποιας ιδιοκτησίας και δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του ή προσωρινό κάτοχο.

Συνεργαζόμαστε με κτηνιάτρους της περιοχής μας για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία δεδομένου ότι περισυλλέγουμε αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής μας. Διατηρούμε κάποια αδέσποτα σε ιδιωτικά καταφύγια ζώων –όταν αυτά δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο- και τα έξοδα για τη φύλαξή τους είναι υπέρογκα.

Είμαστε εναντίον της ευθανασίας και «κοιμίζουμε» ένα ζώο μόνον όταν αυτό υποφέρει, όταν δεν υπάρχει ελπίδα για ανάρρωση και όταν δεν μπορούμε να του προσφέρουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούται να έχει κάθε κατοικίδιο. Τα μέλη του Σωματείου μας εργάζονται εθελοντικά μέρα και νύχτα και προσφέρουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων -κυρίως αυτών που βρίσκονται υπό ανάρρωση- και τα αυτοκίνητά τους για την μεταφορά των ζώων.

vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.