Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κότινο: Καταιγισμός από φόλες- Ανίκανη να παρέμβει η δημοτική αρχή Μύκης



Ένα αποτρόπαιο θέαμα με σωρούς δηλητηριασμένων αδέσποτων σκυλιών στις δυο πλευρές του δρόμου αντικρίζει κανείς κατά την μετάβασή του προς τον Κότινο – ένα οικισμό του δήμου Μύκης 2 χιλιόμετρα πριν την έδρα του Δήμου τη Σμίνθη. Αυτό μας μεταφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής και ζητούν από τη δημοτική αρχή να παρέμβει καθώς όπως τονίζουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει οξυνθεί, οι επιθέσεις σε παιδιά και πολίτες είναι καθημερινό φαινόμενο και κάποιοι κάτοικοι προκειμένου να απαλλαγούν καταφεύγουν στον ειδεχθή τρόπο θανάτωσής τους με …φόλα!
 
Βρίθει από αδέσποτα ο δήμος Μύκης
Ορδές αδέσποτων σκυλιών μερικών μάλιστα πολύ άγριων με επιθετικές διαθέσεις συναντά κάνεις πάνω από το 8ο χιλιόμετρο. Τα σκυλιά που περιφέρονται κατά ομάδες έχουν καταντήσει  φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των παιδιών και των γυναικών. Στον Κένταυρο, στον Εχίνο, στη Μύκη και στον Κότινο κάτοικοι έχουν δεχτεί επιθέσεις και πολλοί απ’ αυτούς έχουν νιώσει στο πετσί τους και τα κοφτερά δόντια τους! Έτσι οι φόλες πάνε σύννεφο και όπως προειπώθηκε στον Κότινο υπάρχουν πάνω από 10 πτώματα δηλητηριασμένων σκυλιών.
 
Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τον …μπόγια
Ανίκανη να παρέμβει η δημοτική αρχή Μύκης καθώς όπως τονίζει η αντιδήμαρχος κα Καραχασάν δεν έχει ούτε την οργάνωση, ούτε αρμόδια υπηρεσία που να διαθέτει το ανάλογο προσωπικό που θα συλλέγει τα σκυλιά αλλά ούτε και την υποδομή ώστε να μπορεί να τα φιλοξενήσει και να τα στειρώσει ώστε να περιορίσει την αύξηση του αριθμού τους. Όπως μας πληροφόρησε είναι ενήμερη για το πρόβλημα και για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και απευθύνθηκε στην Κτηνιατρική υπηρεσία Ξάνθης: «Μας απάντησαν ότι αδυνατούν να παρέμβουν και μόνο αν τους υποδείξουμε κάποια επιθετικά σκυλιά μπορούν να τα συλλέξουν. Απευθυνθήκαμε και στο δήμο Ξάνθης γνωρίζοντας ότι έχει ένα κυνοκομείο όμως μας γνωστοποιήθηκε ότι αυτό δεν αρκεί ούτε για το δήμο και αδυνατεί να φιλοξενήσει σκυλιά από άλλες περιοχές», σημείωσε η κα Καραχασάν καταδικάζοντας παράλληλα τέτοιες ενέργειες των κατοίκων, χωρίς όμως να αντιπροτείνει επί του παρόντος κάποιο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, από πλευράς του δήμου Μύκης.
 
Αδέσποτα παντού…
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν το συναντάμε μόνο στο δήμο Μύκης αλλά και στο δήμο Ξάνθης και σ’ άλλους δήμους. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός ως προς την αντιμετώπισή του και το οξύνει αλλά και δημιουργεί τις συνθήκες τέτοιας «βάρβαρης» συμπεριφοράς από κάποιους με μειωμένη φιλοζωική συνείδηση. Μια λύση για το δήμο Ξάνθης θα ήταν η υλοποίηση του έργου κατασκευής κυνοκομείου, ένα έργο που το ακούμε τα δέκα τελευταία χρόνια και ακόμη δεν το είδαμε. 
Τέλος να σημειώσουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Ταρενίδη αναφορικά με το κυνοκομείο της Ξάνθης η μελέτη είναι έτοιμη και αναζητείται μέτρο χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ. 

empros.xan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.