Αλμωπία: Σταματάει το πρόγραμμα για τα αδέσποτα;Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ταγκαλίδης

«Θύμα» της οικονομικής κρίσης φαίνεται πως πρόκειται να «πέσει» το πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας για τα αδέσποτα ζώα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Aridaia News.

Οι δύο κτηνίατροι της Έδεσσας που μέχρι τώρα συνεργάζονταν με τον Δήμο Αλμωπίας για το πρόγραμμα των στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων ζώων, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα τιμολόγια προηγουμένων ετών, τα οποία και έχουν εκδώσει.

Ήδη από την αρχή του έτους, το πρόγραμμα υπολειτουργούσε και τα αποτελέσματα έχουν φανεί ήδη στο δήμο Αλμωπίας αλλά και μέσα στην πόλη της Αριδαίας, καθώς υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά που δεν έχουν στειρωθεί, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα.

Εμείς ευχόμαστε, για το καλό της κοινωνίας μας, αλλά και για το καλό των αδέσποτων ζώων, τα οποία σε τελική ανάλυση είναι τα θύματα της ανθρώπινης ανευθυνότητας, το θέμα να λυθεί γρήγορα και το πρόγραμμα να συνεχίσει κανονικά, ούτως ώστε όλες οι καλές προσπάθειες που ήδη έχουν γίνει να μην πέσουν στο κενό!

Άλλωστε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ταγκαλίδης, πρόσφατα αναφέρθηκε και στον νόμο ο οποίος ορίζει ότι τα αδέσποτα πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται και να επανέρχονται στον φυσικό τους κόσμο.
Τη δική του απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Ταγκαλίδης στο παραπάνω δημοσίευμα του Aridaia News σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος στο πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων.


Ο κ. Ταγκαλίδης, ο οποίος είναι αρμόδιος για αυτό το θέμα, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας δήλωσε ότι πριν λίγες μέρες είχε συνάντηση με τον αρμόδιο κτηνίατρο και έκλεισε την συμφωνία. Όπως είπε, οι τελικές υπογραφές δεν μπήκαν όχι γιατί υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, άλλα για γραφειοκρατικούς λόγους.


Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι η νέα συμφωνία είναι πιο συμφέρουσα από την προϋπάρχουσα και πως το κόστος για τις στειρώσεις θα είναι 90 ευρώ για τα θηλυκά ζώα και 40 ευρώ για τα αρσενικά, τιμές πολύ χαμηλότερες από τις προηγούμενες.


Τέλος, τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ.


aridaianews.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld