Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Αντιδήμαρχος υιοθέτησε 7 κουτάβια για να μην βρούν βασανιστικό θάνατο



Αξια συγχαρητηρίων η αντιδήμαρχος Πάτρας Μαρία Ανδρικοπούλου, η οποία λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στην Πάτρα, αποφάσισε να κρατήσει και να μεγαλώσει μόνη της επτά νεογέννητα κουτάβια τα οποία θα πέθαιναν αν δεν βρισκόταν κάποιος να τα μεγαλώσει.

Τα ζώα παράτησε άγνωστος έξω από πολυκατοικία της Πάτρας και είχαν κλειστά μάτια.
"Αυτο σημαινει πως χρειαζονται τροφο να τα ταιζει ανα 3-4 ωρες οπως θα εκανε η μητερα τους" μας δήλωσαν από τον Σύλλογο.

Μάλιστα επεσήμαναν πως τα ζώα θα πέθαιναν από ασιτία και μάλιστα από βασανιστικό θάνατο καθώς πρέπει να τρώνε κάθε 3-4 ώρες γάλα. Κανείς δεν θα μπορούσε να το αναλάβει. Ετσι η μόνη λύση θα ήταν η ευθανασία, αφού τα ζώα δεν θα μπορούσαν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Πλέον τα επτά κουταβάκια βρίσκονται στο σπίτι της αντιδημάρχου. "Αυτό που κάνει η αντιδήμαρχος θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους. Ηταν όντως πολύ δύσκολο αυτό που έκανε" μας δήλωσε η δημοσιογράφος του Mega και μέλος του Συλλόγου Ελίζα Καλλίτση.

Ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη μέριμνα των ζώων έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

"Αξιότιμη κυρία Ανδρικοπούλου,

Μόλις ενημερωθήκαμε όλη η ομάδα εθελοντών του «ΑΧΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» από την Πρόεδρό μας κ. Αναστασία Αραβαντινού , για την πρωτοφανή απόφαση Αντιδημάρχου, να φροντίσει και να δώσει ζωή σε νεογέννητα σκυλάκια που δυστυχώς απομακρύνθηκαν απερίσκεπτα και βίαια από τη μητέρα τους.

Είναι χαρά, είναι μήνυμα Ελπίδας, είναι ένδειξη Πολιτισμού και ανάδειξης της αξίας των ανθρώπινων δυνατοτήτων.

Είναι η καλύτερη πράξη εκπαίδευσης και υπόδειξης του «ηθικά σωστού»!!!

Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά ακόμα, τα οποία είμαι σίγουρη ότι εκφράζουν όλη την ομάδα μας, γιατί η σκληρότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από τους συνανθρώπους μας προς τα ζώα μας έχει κάνει πολύ αυστηρούς μα και δίκαιους μπροστά σ' αυτό που ονομάζουμε «Ηθική».

Στο εξής θα είστε ένα παράδειγμα στην Πόλη μας για πέρασμα ίσως σε μια νέα εποχή, σε μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερο πόνο για όλες τις υπάρξεις. Και κυρίως για τους «Άθλιους» αυτής της Πόλης.

Συγχαρητήρια!!!

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.