Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εύβοια: Πυρκαγιά κατέστρεψε κτήμα φιλόζωης - Χρειάζεται βοήθεια!


Κάποιοι γνωρίζετε ήδη την Πάτυ... Είτε από τις αγγελίες που προωθεί για τα σκυλάκια που βοηθάει, είτε από την αγγελία απώλειας για τη σκυλίτσα της την Γκρέτα που έχει χάσει και δεν έχει πάψει στιγμή να την αναζητεί (http://dogw0rld.blogspot.com/2011/08/blog-post_8734.html), είτε από την αγωνία της για να βρει ένα χώρο για την ίδια και τα ζώα της πριν από αρκετό καιρό. 

Ο χώρος βρέθηκε σε ένα κτήμα στην Εύβοια όπου μετέφερε τα πάντα, πούλησε ότι είχε, χρησιμοποιήσε χρήματα από δάνειο, κόπιασε εδώ και και μήνες, ώστε να ετοιμάσει τον χώρο και να περάσουν τα σκυλάκια και το άλογο της έναν ασφαλή και ζεστό χειμώνα. 

Όμως πάνω που ήταν όλα σχεδόν έτοιμα, το Σάββατο 1/10 ξέσπασε μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από καλώδιο της ΔΕΗ και κατέστρεψε μεγάλο μέρος των κόπων της. 

Ευτυχώς δεν κάηκε κανένα ζώο, αν και η ίδια καψαλίστηκε στην προσπάθεια της να τα σώσει. Κάηκε όμως ο σταύλος του αλόγου μαζί με προμήθειες για τον χειμώνα και εξοπλισμό.

Ότι απέμεινε από τον ξύλινο σταύλο

Χρειάζεται άμεσα βοήθεια! Ο χειμώνας έρχεται και τα άλογα είναι πολύ ευαίσθητα ζώα, η κούκλα της δεν μπορεί να μείνει απροστάτευτη.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για τα παρακάτω:
- Σταύλος στο μικρότερο δυνατό μέγεθος (κόστος 1.000 ή 1.500 ευρώ με τη μόνωση)
- Πυκνό δίχτυ σκίασης, 150 μέτρα
- Σανοβρώμη για το άλογο ως τον Απρίλη (κόστος 400 ευρώ)
- Εργαλεία περιποίησης του αλόγου (2 βούρτσες, 1 ξυστρί λαστιχένιο, 1 αγκίλη, 1 λίπος για τα νύχια)


Ο σταύλος πριν την πυρκαγιά

Η πυροσβεστική έφτασε τόσο αργά που δεν υπήρχε πλέον ίχνος του στάβλου και προσπάθησε να αρνηθεί την ύπαρξη του!


Αν κάποιος μπορεί να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω ή ένα ποσό που θα βοηθήσει να αγοραστούν υλικά, προμήθειες και εργαλεία μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με την Πάτυ: www.facebook.com/paty.vekri & 6982 118811 ή μαζί μας για να του δώσουμε περισσότερα στοιχεία. 

Είναι δύσκολοι καιροί για όλους μας, αλλά αν βοηθήσει από λίγο ο καθένας σίγουρα θα καταφέρουμε κάτι καλύτερο από ότι μια γυναίκα μόνη της! Είναι τόσο κρίμα, τόσο μεγάλη ατυχία... Η Πάτυ έφυγε από την Αττική για να μπορεί να είναι μαζί με τα ζώα της μακριά από τη γκρίνια της πόλης για οτιδήποτε 4ποδο και δεν έχει καταφέρει ακόμα να ησυχάσει ούτε εκεί...

Όπως γράφει η ίδια:
"ΗΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...... ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ & ΘΥΣΙΕΣ...... & ....... ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ....!!!! "

Δείτε τις φωτογραφίες του κτήματος πριν και μετά την πυρκαγιά, αλλά και την περιγραφή του συμβάντος από την ίδια καθώς και την παράλογη ταλαιπωρία για να αποδείξει τα αυτονόητα καθώς η πυροσβεστική αρνείται να συνεργαστεί:


Αναζητήστε την Γκρέτα που έχει χαθεί και την ψάχνει απεγνωσμένα:


Προωθήστε τα σκυλάκια που φροντίζει η Πάτυ και αναζητούν οικογένειες:


Βοηθήστε με κάθε τρόπο και προωθήστε!
Ευχαριστούμε

Fazoo Farm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.