Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στα σχολεία!


Even-2011-Pagkosmia.Hmera.Zoon-Panorama 

Έτσι, την Κυριακή στις 2 του μήνα, συναντηθήκαμε στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο του Πανοράματος, όπου είχαμε στήσει και ένα μικρό παζάρι, οι περισσότεροι από εμάς με τα ζωάκια μας, μιλήσαμε για θέματα που μας ενδιαφέρουν όλους, και ακούσαμε με προσοχή την Βικτωρία, θετική εκπαιδεύτρια σκύλων, να μας συμβουλεύει για απλές πρακτικές υπακοής των αγαπημένων τετραπόδων φίλων μας. 

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου το απόγευμα είχαμε μια πολύ φιλική και ενδιαφέρουσα συνάντηση στο Κοινοτικό Κατάστημα του Χορτιάτη με όλες τις εθελόντριες της περιοχής και φυσικά με ακροατές φίλους που ήρθαν να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα, ώστε να διεκδικήσουν με μεγαλύτερη δύναμη τα δικαιώματα των ζώων.

Even-2011-Pagkosmia.Hmera.Zoon-Dimotiko 

Η χαρά μας όμως περίσσεψε, και δεν το κρύβουμε, όταν επισκεφθήκαμε μέσα στο πρόγραμμα της ενημέρωσης την Δευτέρα, την Τρίτη και την Παρασκευή, τρία διαφορετικά σχολεία του Δήμου μας. Το 1ο Δημοτικό. Σχολείο Φιλύρου, το 2ο Δημοτικό. Σχολείο Πυλαίας και το 1ο Δημοτικό. Σχολείο Ασβεστοχωρίου. 

Μέσα από το κουκλοθέατρο για τις μικρές τάξεις και το powerpoint για τις μεγαλύτερες, τα παιδιά έμαθαν ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα, συναισθήματα και τις ίδιες ανάγκες με όλα τα παιδάκια! Αγαπούν και αυτά την μάνα τους και τους αγαπά πολύ και εκείνη! Πεινάνε, διψούν, πονάνε και φοβούνται πολύ όταν τα εγκαταλείπουν. Έμαθαν επίσης ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια αλλά φίλοι αγαπημένοι που πρέπει να σέβονται!

Και όλοι μας συμφωνήσαμε ότι η γιορτή αυτή πρέπει να είναι καθημερινή και ότι, παρ’όλες τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε και όλοι αντιμετωπίζουμε, εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ασταμάτητα, γιατί πρέπει να γίνουμε η φωνή των ζώων και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα τους. 

 love4pets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.