Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έδεσσα: Αντιπαράθεση στην σύσκεψη για τα αδέσποτα μεταξύ φιλόζωων και Δημάρχου


Σύσκεψη για το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Στη σύσκεψη, που συντόνισε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ζαΐφης, ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Έδεσσας κ. Τάσος Σιώνης και μέλη της οργάνωσης, καθώς και πολλοί πολίτες που διαμαρτύρονται για τα αδέσποτα.


Στη συνάντηση, δυστυχώς, ανέβηκαν οι τόνοι της συζήτησης και υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της Φιλοζωικής και των πολιτών που διαμαρτύρονται για τα αδέσποτα. Κάποιοι πολίτες ζήτησαν την περισυλλογή του συνόλου των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στην πόλη, αίτημα το οποίο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί και, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Φιλοζωικής, είναι παράνομο, καθώς δυνατότητα περισυλλογής υπάρχει μόνο για τα επιθετικά κι άρρωστα ζώα.


Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, ενημέρωσε ότι ο Δήμος συνεργάζεται με τη Φιλοζωική και συντηρεί το κυνοκομείο, καθώς έχει παραχωρήσει χώρο γραφείου στην οργάνωση και φροντίζει για τα λειτουργικά κόστη του κυνοκομείου.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Χρήστος Ζαΐφης, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον τρόπο λειτουργίας του κυνοκομείου και τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας με τη Φιλοζωική Οργάνωση Έδεσσας.


Επισημαίνεται ότι υπήρξε καταγγελία από δημότη, για αυτοκίνητα που μεταφέρουν και εγκαταλείπουν σκυλιά από άλλες περιοχές, ενώ επιστήθηκε η προσοχή σε όλους για καταγγελία παρόμοιων μελλοντικών γεγονότων που αποτελούν ποινικό αδίκημα.


pellanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.