Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα η δίκη των παράνομων εκτροφέων για το κολαστήριο ζώων στις Σέρρες




Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών ο Θ. Π. και η σύζυγος του Α.Π. οι οποίοι κατηγορούνται ως παράνομοι εκτροφείς για το «κολαστήριο» ζώων, που είχαν στήσει στις Σέρρες και το οποίο αποκάλυψαν οι δραστήριοι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών τον Μάρτιο του 2010.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μια φορά εξήγησε η Ζωή Κοντού, η οποία τόνισε, ότι όσα αντίκρισαν εκεί ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να τιμωρήσει εκείνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα μόνο ως αναπαραγωγικές μηχανές και τα καταδικάζουν σε μια βάρβαρη ζωή, γεμάτη πόνο, χωρίς τροφή και νερό, μέσα στα περιττώματα και τα ούρα, με απανωτές γέννες (για τα θηλυκά ζώα), μόνο και μόνο για πλουτίζουν.

Το χρονικό της φρίκης
Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2010, όταν τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, μετά από προσπάθειες μηνών κατάφεραν να «αποκτήσουν» ένα χώρο για να στεγάσουν όσα σκυλιά αντέχουν να φροντίζουν στην αγροτική περιοχή Νεοχωρίου.

«Μας παραχωρήθηκε ένα μικρό χωράφι περιφερειακά της πόλης και πριν να μεταφέρουμε τα ζώα ξεκινήσαμε την περίφραξη και την διαμόρφωση του χώρου, πράγμα που κράτησε αρκετές ημέρες» εξηγούσε τότε η πρόεδρος του Φ.Ο.Σ., Ζωή Κοντού.

Όμως σ’ έναν χώρο σε απόσταση 200 μέτρων από το άσυλο εντόπισαν ένα χωράφι με θερμοκήπια, μέσα στον οποίο βρίσκονταν αρκετά γουρούνια, χήνες, κότες και δεκάδες αυτοσχέδια κλουβιά με μικρόσωμες κυρίως αλλά και μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων.

«Το βασίλειο της βρωμιάς, της μόλυνσης, της δυσωδίας από άκρη σ’ άκρη. Για τα σκυλιά στα κλουβιά...θα αρκεστούμε στη λέξη πόνος και στη φράση ζωντανές μηχανές κουταβιών. Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης άφαντος και τα σκυλιά σε ολοκληρωτική εγκατάλειψη χωρίς φαγητό και νερό για μέρες. Σοβαρές αρρώστιες, νεκρά κουτάβια, ασιτία, φόβος» τόνιζε η κα Κοντού.

Μετά την καταγγελία, που έκαναν οι φιλόζωοι, η Αστυνομία έκανε την σχετική αναφορά και την καταγραφή της κατάστασης των ζώων. Ο αρμόδιος εισαγγελέας με απόφαση του διέθεσε προσωρινά τα σκυλιά στον Φιλοζωικό Όμιλο για να τα σώσει και να τα φροντίσει.

Στον τόπο του μαρτυρίου τότε είχαν πάει και οι δικηγόροι Σερρών Κωνσταντίνος Παρηγόρης, Ασπασία Κολόμβου και Ευστάθιος Θεοφανίδης, οι οποίοι και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης 40 περίπου ζώων συντροφιάς.

Τηρώντας τις σχετικές διατάξεις του νόμου 3170/2003 ο σύλλογός ζήτησε άμεσα από την Εισαγγελία Σερρών την προσωρινή παράδοση των ζώων στον σύλλογό μας, κάτι που διατάχθηκε με σχετική εισαγγελική παραγγελία. Τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος κάλυψαν εκτενώς το θέμα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ζώων στο παράνομο εκτροφείο.

Μερικούς μήνες αργότερα με γραπτή γνωμάτευση της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Σερρών, έκανε λόγο για καταλληλότητα του χώρου και «κοινώς αποδεκτών συνθηκών διαβίωσης», μετά το σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του παράνομου εκτροφείου προς την Εισαγγελία Σερρών και επιχειρήθηκε η επιστροφή των 40 ζώων και η επαναλειτουργία του κολαστηρίου.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.