Κρήτη: Σκότωσαν αδέσποτο μαζί με την μητέρα του





Θλίψη, οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της Επισκοπής του δήμου Χερσονήσου τα αλλεπάλληλα κρούσματα θανατωμένων ζώων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι ίδιοι, βρίσκοντας τα άψυχα κουφάρια τους παρατημένα στους δρόμους, στα χωράφια της περιοχής, ακόμα και έξω από τις πόρτες των σπιτιών τους.

Οι ίδιοι μάλιστα, με την υπομονή τους να έχει πλέον φτάσει στα όριά της, ήρθαν σε επαφή χθες με τη «Νέα Κρήτη» καταγγέλλοντας ένα ακόμα περιστατικό θανάτωσης με φόλα ενός κουταβιού και της μητέρας του, το οποίο σημειώθηκε χθες το πρωί. Το αδέσποτο σκυλάκι και η μητέρα του, που καθημερινά ταΐζονταν και φροντίζονταν από τους φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, βρέθηκαν δηλητηριασμένα κοντά στην πόρτα ενός σπιτιού, ακολουθώντας έτσι την άδικη μοίρα που είχε το αδερφάκι του, το οποίο βρέθηκε νεκρό σε χωράφι της περιοχής την Τρίτη το πρωί. Ο θάνατός τους φαίνεται να προήλθε με το γνωστό αποτρόπαιο τρόπο, σύμφωνα με τον οποίο άνθρωποι, που κινούνται ανάμεσά μας, χωρίς όπως φαίνεται κανένα συναίσθημα και καμία ευαισθησία, ξεσπούν στα άμοιρα και άκακα αδέσποτα ζώα, τοποθετώντας φόλα στην τροφή τους και αυτό όχι γιατί κινδυνεύουν από αυτά, αλλά γιατί απλά μάλλον τους ενοχλεί η παρουσία τους...

Εκτέλεση με καραμπίνα


Κατά το παρελθόν όμως, όπως είπαν οι κάτοικοι, πολλά αδέσποτα ζώα βρέθηκαν νεκρά, με το θάνατο τους να έχει προέλθει από χρήση καραμπίνας, με τους ίδιους να μην κρύβουν το φόβο τους ότι πιθανότατα ο δράστης να είναι κάτοικος της περιοχής. Θέλοντας να αποκαλύψουν την ταυτότητά του αλλά και να μπει επιτέλους τέλος στα περιστατικά αυτά, κατήγγειλαν το γεγονός στη Ζωόφιλη Δράση, ενώ έχουν κινηθεί και νομικά κάνοντας μήνυση κατ' αγνώστου. Παράλληλα, κτηνίατρος που ειδοποιήθηκε έσπευσε χθες στην περιοχή, οπότε και πήρε δείγματα από τα νεκρά ζώα προκειμένου να σταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις.


neakriti.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld