Νέα Έρευνα: Tα σκυλιά που βγαίνουν βόλτα με έναν άνδρα είναι επιθετικότερα


dog leash


Η ηλικία ενός σκύλου, το φύλο, το μέγεθος, το φύλο του ιδιοκτήτη και η χρήση λουριού επηρεάζουν την συμπεριφορά ενός σκύλου



Τα σκυλιά που βγαίνουν βόλτα με έναν άνδρα είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να απειλήσουν και να δαγκώσουν άλλα σκυλιά. Επίσης, τα σκυλιά με λουρί είναι πιθανότερο να κινηθούν επιθετικά από εκείνα χωρίς λουρί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα για τη συμπεριφορά των σκύλων κατα την διάρκεια μιας βόλτας από εκτενής μελέτη που έγινε, λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικία, το φύλο και το μέγεθος του σκύλου καθώς επίσης το φύλο του ιδιοκτήτη και τη χρήση λουριού.

Η μελέτη, προς έκπληξη όλων, διαπίστωσε ότι το φύλο του ιδιοκτήτη είχε τη μεγαλύτερη επίδραση για το αν το σκυλί θα απειλούσε ή όχι ή και θα δάγκωνε ένα άλλο σκυλί.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το φαινόμενο της απειλής και του δαγκώματος στα σκυλιά κατά την διάρκεια ενός περιπάτου μπορεί να έχει κάποια σύνδεση με τις επιθετικές τάσεις ενός ανθρώπου. 

Επίσης, υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να αντιληφθούν το μήνυμα της απειλής που μπορεί να εκπέμψει ένα άλλο σκυλί. Ταυτόχρονα, τα σκυλιά είναι κατ' ασυνήθιστο τρόπο ειδικευμένα στην ανάγνωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld