Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Λουτράκι: Η Μαμά-Τερέζα των αδέσποτων!


Επιλέξαμε να κάνουμε το σημερινό θέμα πρωτοσέλιδο για να δείξουμε έμπρακτα ότι η καθημερινή μας ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με τα θέματα της πολιτικής , της αυτοδιοίκησης ,των σκανδάλων ,της διαφθοράς και της οικονομικής κρίσης.

Γύρω μας υπάρχουν -δυστυχώς άγνωστοι- πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας που με τις πράξεις τους σηματοδοτούν μια άλλη ανθρώπινη συμπεριφορά και ευαισθησία στην άχρωμη ,ψυχρή και αδιάφορη καθημερινή μας πραγματικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται μια μικρή συμπαράσταση από εμάς τους βολεμένους του καναπέ και της κριτικής των ορθάδικων ή και ένα ζεστό λόγο ή ένα στοργικό χτύπημα στον ώμο για να συνεχίσουν το τόσο ευαίσθητο και αξιόλογο έργο τους.

Θα χαιρόμασταν και θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν και κάποιοι πολιτικοί του τόπου μας έσκυβαν πάνω στο σημερινό θέμα και ακούγαμε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις τους.

Άλλωστε είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για όλες τις περιοχές της Ελλάδας (έχει να κάνει με την αναισθησία των Ελλήνων στο πρόβλημα αυτό) εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που ευαίσθητοι και ικανοί δήμαρχοι αξιοποίησαν κάποια από τα δεκάδες Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν για το σκοπό αυτό! Ευαίσθητοι και ικανοί αυτοδιοικητικοί και όχι σαν τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Κορίνθου που χτυπούν και απειλούν όσους ταΐζουν τα αδέσποτα σκυλάκια!!

Όπως ήδη καταλάβατε σήμερα το πρώτο θέμα μας έχει να κάνει με την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων που όπως ήδη αντιληφθήκατε είναι και το θέμα του σημερινού μας πρωτοσέλιδου.
Δεν είναι καθόλου υπερβολικό αν παρομοιάσουμε την Δέσποινα Ζερβού από την Περαχώρα της Κορινθίας ως την δική μας Ελληνίδα μαμά-Τερέζα των αδέσποτων.

Ανιψιά του αξέχαστου μεγάλου Έλληνα ηθοποιού Παντελή Ζερβού , ηθοποιός και η ίδια που αφηγείται στο βίντεο που θα δείτε , πως και πότε αποφάσισε να γίνει η “μανούλα” για δεκάδες αδέσποτα σκυλάκια στο Δήμο Λουτρακίου.

Με ελάχιστες βοήθειες η γλυκύτατη Δέσποινα -ψυχούλα πραγματική- σε οικόπεδο δικό της στο Λουτράκι που το έχει μετατρέψει σε χώρο προστασίας, φροντίδας και περίθαλψης αδέσποτων σκυλιών. Φροντίζει με περίσσια αγάπη ενενήντα περίπου αδεσποτάκια .

Τα έχει μαζέψει από τους δρόμους πεινασμένα , ταλαιπωρημένα και πολλά από αυτά άρρωστα και τους έχει δώσει στέγη, τροφή και περίθαλψη.

Τα έχει αποστειρώσει και τα έχει εμβολιάσει όλα!

Δεν έχει μπορέσει ακόμα για οικονομικούς λόγους να κάνει και όλες τις απαραίτητες στειρώσεις.
Και τα 90 σκυλάκια έχουν το όνομά τους (όλα Ελληνικά ονόματα) και την λατρεύουν κυριολεκτικά . 

Συγκινητική η στιγμή όταν μπαίνει μέσα στο οικόπεδο και αρχίζει να μιλάει μαζί τους και αυτά την “περικυκλώνουν”και αρχίζουν να την φιλούν!!

Ήδη η ηρωική και ανθρώπινη πάνω απ όλα προσπάθεια της Δέσποινας Ζερβού έχει συγκινήσει αρκετούς φιλόζωους της περιοχής Λουτρακίου οι οποίοι της συμπαραστέκονται πλέον ενεργά .

Δυστυχώς όμως αυτό είναι πολύ θετικό μεν , αλλά δεν φτάνει.

Χρειάζεται άμεσα η ευαισθητοποίηση του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ο οποίος με κάποια οικονομική και αλλά και ηθική βοήθεια μπορεί να βοηθήσει καθοριστικά στο πρόβλημα.

Που στο κάτω-κάτω είναι πρόβλημα της πόλης όλης και ανέλαβε να το λύσει η συμπαθέστατη Δέσποινα.

Με ένα μικρό οικονομικό κονδύλι ο Δήμος μπορεί να λύσει το πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων και τα έξοδα για εμβολιασμούς και στειρώσεις.

Μπορεί επίσης να διαθέτει ένα συνεργείο καθαριότητος μια φορά την εβδομάδα 2-3 ώρες για τον καθαρισμό του χώρου που τον επιμελείται μόνη της η Δέσποινα!!

Λίγο νερό βρε δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη και αγαπητέ φίλε πρόεδρε της ΔΕΥΑΛΠ Μπάμπη Δοσαρά.

Λίγο νερόοοοοοοοο !

Δεν θα είναι άλλωστε και το σκάνδαλο του αιώνος αν βάλετε μια βρύση στο οικόπεδο της Δέσποινας για να πίνουν τα σκυλάκια νερό και να μην το κουβαλάνε οι φιλότιμοι εθελοντές με τα μπιτόνια !!

Θα λέγαμε ότι ο ικανός στο έργο που έχει αναλάβει και γνωστός για τις ευαισθησίες του αντιδήμαρχος καθαριότητας Θανάσης Μουζάκης θα μπορούσε αν ήθελε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση αυτού του θέματος.

Και τέλος επειδή μπορεί να κάνουμε όλοι μας όνειρα με την συμπαράσταση του Δήμου-μακάρι να είναι αλλιώς τα πράγματα- ας προθυμοποιηθούν και ευαισθητοποιούν κάποιοι φιλόζωοι και ευαίσθητοι συμπολίτες μας να βοηθήσουν την μαμά-τερέζα των αδέσποτων και με τροφές και εμβόλια και προσωπική εργασία

Και ξέρετε κάτι, τα σκυλάκια είναι οι πλέον αληθινοί φίλοι του ανθρώπου. Και όχι αχάριστα . Θα σας το αναγνωρίσουν αυτό γλείφοντας σας στο χέρι ή στο πρόσωπο με στοργή , ευγνωμοσύνη και πραγματική αγάπη.

Και δεν θα σας “γλείφουν” από συμφέρον και σκοπιμότητες όπως οι άνθρωποι!!

Και όποιος θέλει να υιοθετήσει ένα αδεσποτάκι η Δέσποινα είναι πρόθυμη να του το δώσει φτάνει να ξέρει ότι θα περάσει καλά μαζί του.

Τα τηλέφωνα που μπορείτε να απευθύνεστε για προσφορά κάθε βοήθειας ή και για πληροφορίες είναι στην ίδια την Δέσποινα 6981755705 και στην κα Λιανού 6975817408 από την ομάδα των εθελοντών που στηρίζουν την Δέσποινα.

  
Δείτε το βίντεο:



sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.