10 συμβουλές για να μη γίνουν οι διακοπές με το κατοικίδιο σας “εφιάλτης”!


  1. Διαμονή: Σιγουρευτείτε πως το ξενοδοχείο που θα μείνετε δέχεται κατοικίδια και δεν υπάρχουν στη συμφωνία “ψιλά γράμματα” που σας βάζουν περιορισμούς στη διαμονή του κατοικιδίου σας (π.χ. Απαγορεύεται να μένει το ζώο μόνο του στο δωμάτιο).
  2. Αεροπορικά ταξίδια: Ελέγξτε πολύ καλά τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας με την οποία έχετε σκοπό να ταξιδέψετε (Πιστοποιητικά υγείας, ειδικά κλουβιά) και βεβαιωθείτε πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο του ταξιδιού σας το ζώο σας θα γίνει δεκτό, διότι υπάρχουν και τέτοιου είδους περιορισμοί σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες.
  3. Ταξίδι με αυτοκίνητο: Προμηθευτείτε μια ζώνη ασφαλείας για το σκύλο σας η κάποιο ειδικό κλουβί μεταφοράς για το ζωάκι σας για την ασφάλεια του αλλά και τη δική σας! Μην αφήνετε το ζώο σας μέσα στο αυτοκίνητο για κανένα λόγο, η θερμοπληξία παραμονεύει!!!
  4. Σήμανση- Ταυτότητα:  Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας διασφαλίστε πως αν χάσετε το κατοικίδιο σας θα μπορέσετε να το ξαναβρείτε! Βάλτε στο ζώο σας microchip ή έστω μια ταυτότητα με το κινητό σας τηλέφωνο!
  5. Συμπεριφορά: Αποφύγετε τους μπελάδες! Η αλλαγή περιβάλλοντος είναι πιθανό να αναστατώσει τον τετράποδο φίλο σας ακόμα και αν είναι καλά εκπαιδευμένος, γι’ αυτό έχετε τον δίπλα σας με το λουρί του!
  6. Φαγητό και νερό: Εννοείτε πως πρέπει να έχετε μαζί σας φαγητό και νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το κατοικίδιο σας για εκείνο. Το τοπικό νερό ωστόσο ή κάποια διατροφική αλλαγή μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ή διάρροια στο ζώο σας!
  7. Κίνδυνοι- Ασθένειες- Αδιαθεσίες: Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας για να σας δώσει συμβουλές και να σας ενημερώσει για ένα πιθανό φαρμακείο που ίσως χρειαστεί να έχετε μαζί σας για να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε κάτι “απλό” που ίσως σας τύχει.
  8. Λουρί απαραίτητο: Στις  Η.Π.Α  η κάθε πολιτεία έχει νόμους για την τήρηση των ζώων σε λουρί και προβλέπει πρόστιμα στους παραβάτες! Το λουρί σας θα πρέπει να σας είναι απαραίτητο όμως όπου και αν πάτε!
  9. Έκτακτη ανάγκη: Θα ήταν ιδανικό αν γνωρίζατε πρώτες βοήθειες για κατοικίδια ώστε αν συμβεί κάτι απρόοπτο να είστε σε θέση να το αντιμετωπίσετε, επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι σπάνιο δράστε πολύ γρήγορα αν συμβεί κάτι στο ζωάκι σας, πηγαίνετε το σε κτηνίατρο ή κάποια κλινική (Προσοχή: Ενημερωθείτε για κτηνίατρους και κλινικές πριν τους χρειαστείτε! Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο!).
  10. Προστατεύστε τα συμφέροντα σας: Όταν κλείσετε τον τόπο διαμονής σας εξασφαλίστε τα συμφέροντα σας! Ζητήστε κάποιο χαρτί όπου θα αναγράφεται ότι το κατοικίδιο σας γίνεται δεκτό στο ξενοδοχείο όπου θα μείνετε. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε στην κατοχή σας μια τέτοια γραπτή και υπογεγραμμένη βεβαίωση, διότι μπορεί ακόμα και αν σας έχουν δεχτεί με το κατοικίδιο σας τηλεφωνικά να το αναιρέσουν αργότερα και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλετε!

webpet.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld