Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ηλεία: Δηλητηρίασαν οκτώ σκυλιά μέσα σε μία νύχτα!


Με το ένα μάτι «ανοιχτό» κοιμούνται οι κάτοικοι του Σταφιδοκάμπου οι οποίοι φοβούνται νέο «κύμα διαρρήξεων». Η ανησυχία τους αυτή βασίζεται στο ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, άγνωστοι δηλητηρίασαν οκτώ σκυλιά, επιλέγοντας μάλιστα αυτά των πιο απομακρυσμένων και μοναχικών σπιτιών του χωριού! Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών φοβούνται ότι τα σπίτια τους έχουν γίνει? στόχοι διαρρηκτών, ενώ όλο το χωριό είναι ανάστατο. Την επόμενη Τετάρτη μάλιστα, στις 7 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταφιδοκάμπου κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος έχει συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση στο «Σινέ- Ρόδον», όπου ένα από τα βασικά θέματα είναι η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε καίρια σημεία του χωριού!

«Τα σκυλιά φώναζαν το βράδυ αλλά νομίζαμε απλά ότι κάτι βλέπουν» είπε στην εφ. «Πατρίς» η κα. Μαρία Κλαμπάνου και συνέχισε: «Το πρωί βρήκαμε τα σκυλιά νεκρά. Μάλιστα το ένα προσπαθήσαμε να το γλιτώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τέτοια εγκλήματα; Έβλεπα το σκυλί να ξεψυχά και έβαλα τα κλάματα».

Η κα. Κλαμπάνου φοβάται ότι η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με οργανωμένο σχέδιο διαρρηκτών, ενώ είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Αργά το βράδυ πέρασε ένα αυτοκίνητο. Στο παρελθόν μας έχουν κλέψει, όλα τα σπίτια του χωριού τα έχουν κλέψει. Επειδή τα σκυλιά ήταν φύλακες και γάβγιζαν έντονα, δεν αποκλείεται κάποιοι να ήθελαν να τα βγάλουν από τη μέση?»!

Σε σχέδιο διαρρηκτών αποδίδει την «εκτέλεση» των τεσσάρων σκυλιών της και η κα. Σοφία Σιδηροπούλου η οποία είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Ήταν περίπου 1:30 το βράδυ όταν άκουσα να περνά αυτοκίνητο απ? έξω. Ο ήχος του μάλιστα ήταν σαν να είχε τη μηχανή σβηστή. Είπα στον άντρα μου να κοιτάξει αλλά μέχρι να βγει στην πόρτα το αυτοκίνητο είχε φύγει. Ξύπνησα στις 5 το πρωί γιατί στις 6 πιάνω δουλειά. Όταν άνοιγα την πόρτα της κουζίνας ερχόταν όλα τα σκυλιά. Ήρθε μόνο η σκυλίτσα με το κουταβάκι της. Βγήκα έξω να δω που είναι τα άλλα και τα βρήκα νεκρά. Σκέφτηκα ότι τουλάχιστον μου έμειναν τα άλλα δύο. Μέχρι να ξαναμπώ όμως στην κουζίνα, είχαν αρχίσει να ξεψυχούν και αυτά? Πιστεύω ότι ήταν κλέφτες γιατί με τα σκυλιά, δεν μπορούσε να περάσει μύγα!».

«Θα πάρουμε μέτρα προστασίας»

Λαϊκή Συνέλευση έχει συγκαλέσει για την επόμενη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στο «Σινέ - Ρόδον» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταφιδοκάμπου κ. Γιώργος Αλεβιζόπουλος ο οποίος είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν αποκλείεται αυτοί που δηλητηρίασαν τα σκυλιά να είναι διαρρήκτες που ετοιμάζουν «χτυπήματα» και γι? αυτό να προτίμησαν τα σπίτια που βρίσκονται στις άκρες του χωριού. Όλα τα σπίτια του χωριού έχουν διαρρηχθεί. Οι γυναίκες πλέον στο χωριό μας δεν έχουν ούτε σκουλαρίκι να βάλουν. Συγκαλούμε λοιπόν τη Λαϊκή Συνέλευση με βασικό θέμα το πώς θα προστατευτούμε από τους διαρρήκτες αλλά για την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, όπως π.χ. κύκλωμα καμερών παρακολούθησης σε διάφορα σημεία του χωριού!».

Παράλληλα, σε ότι αφορά στη αστυνόμευση των περιοχών της πεδινής Ηλείας, ο κ. Αλεβιζόπουλος είπε: «Θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα Αστυνομικά Τμήματα του Κάμπου και να δημιουργηθεί ένα πολυδύναμο Τμήμα και να βγουν περιπολικά και αστυνομικοί στους δρόμους. Τη φύλαξη δεν την κάνουν τα Αστυνομικά Τμήματα αλλά οι αστυνομικοί. Η περιοχή μας αποτελείται από 7 πρώην Καποδιστριακούς δήμους. Συνολικά χρειαζόμαστε 8 περιπολικά (δύο στη Βάρδα λόγω μεγάλης έκτασης) και 24 αστυνομικούς για να έχουμε πλήρη κάλυψη. Οι αποστάσεις είναι μικρές και σε περίπτωση που παρουσιαστεί εμπλοκή, μέσα σε 5 λεπτά μπορούν να έρθουν και άλλα περιπολικά από τους γύρω δήμους. Αν καταφέρναμε να τα εξασφαλίζαμε αυτά, θα είχαμε συνέχεια παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που είναι και ο μεγαλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας για τους διαρρήκτες».


 patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.