Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Δήμος Λέσβου: Προχωρεί σε δημιουργία καταφυγίου για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων

 Στη δημιουργία και λειτουργία κυνοκομείου (νοσοκομείο σκύλων), προχωρά άμεσα ο Δήμος Λέσβου, μετά από απόφαση που ελήφθη χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Δ. Βουνάτσου, του αντιδημάρχου Γ. Βατού και της αρμόδιας επιτροπής για τα αδέσποτα. Η απόφαση αυτή ελήφθη προφανώς, υπό την πίεση του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού αδέσποτων σκύλων στη Μυτιλήνη, αλλά και στην υπόλοιπη Λέσβο.

Το κυνοκομείο θα λειτουργήσει στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, που είχε δημιουργηθεί από τη Δημοτική Αρχή του Α. Χατζηκομνηνού, στον Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λέσβου Γιάννη Βατό, η δραστηριότητα αυτή θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ σύντομα η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και στην πρόσληψη με σύμβαση κτηνιάτρου, για την περίθαλψη των ζώων.

«Δυστυχώς, τονίζει ο αντιδήμαρχος, εξαιτίας της κρίσης, αλλά και της ασυνειδησίας των δήθεν φιλόζωων, που παίρνουν σκυλιά στο σπίτι τους και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν στη μοίρα τους, οι αγέλες των αδέσποτων σκύλων έχουν πολλαπλασιαστεί δημιουργώντας προβλήματα καθημερινά, τόσο στην πόλη, όσο και στις δημοτικές ενότητες. Πήραμε την πρωτοβουλία ως Δημοτική Αρχή, να μετατρέψουμε το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων σε κυνοκομείο, προκειμένου να προχωρήσουν επιτέλους οι στειρώσεις των ζώων, αλλά και η τοποθέτηση ειδικού τσιπ, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο και είναι μια ενέργεια που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Με τη στείρωση δε, ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πληθυσμιακή έκρηξη των αδέσποτων, αυτό άλλωστε είναι ένα ζήτημα που το κατανοούν όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα παρέχεται και στοιχειώδης ιατρική φροντίδα». 


dimokratis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.