Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή της Προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπάκτου

Την επιστολή αυτή μας απέστειλε η ίδια η πρόεδρος και την δημοσιεύουμε:

Φίλες και φίλοι

Νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας τη Ναύπακτο.

Ένα θέμα που για μια ακόμα φορά ήρθε στο προσκήνιο και πήρε μεγάλες διαστάσεις.Ο στόχος αυτών που ανακινούν κατά διαστήματα το θέμα αυτό,δεν είναι άλλος παρά να χτυπήσουν για τους δικούς τους λόγους τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου,αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες που έχειι η τακτική αυτή τόσο για τα αδέσποτα ζώα,όσο και για την πόλη μας.

Στην πόλη της Ναυπάκτου,πριν από δύο περίπου χρόνια στον κήπο του Ξενία στο κέντρο της πόλης,σε ένα χώρο που δυστυχώς βρισκόταν σε άθλια κατάσταση,είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών,τα οποία περιφέρονταν στην πόλη και στην παραλίατου Γριμπόβου,έχοντας δημιουργήσει αγέλες.Με αυτό τον τρόπο προκαλούσαν ανησυχία και φόβο στους περιοίκους,στους διερχόμενους στα παιδιά στις παιδικές χαρές και στους επισκέπτες της πόλης με αποτέλεσμα η κοινωνία να στρέφεται εναντίων των ζώων και να παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις που τα σκυλιά θανατώνονταν με απάνθρωπο τρόπο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση που προκαλούσε μεγάλο κακό στα ζώα και στην πόλη μας ως φιλοζωικό σωματείο,απευθυνθήκαμε στο δήμο προκειμένου να προστατέψει τα ζώα.Γνωρίζοντας και κατανοώντας ότι η οικονομική συγκυρία είναι τραγικά δύσκολη και γι αυτό υπάρχει δυσκολία να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει κυνοκομείο,ζητήσαμε από τον δήμο ένα χώρο για να μεταφερθούν τα αδέσποτα και του υποδείξαμε τη δημιουργία πρόχειρης κατασκευής.

Ο δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας,δημιούργησε πρόχειρη κατασκευή,εξασφάλησε παροχή νερού με υδροφόρα του δήμου,που πολλές φορές εσκεμμένα με παρέμβαση τρίτων έχει αδειάσει το νερό.Επίσης μας χορηγεί στειρώσεις και τροφές ζώων.

Ως φιλοζωικό σωματείο,έχουμε αναλάβει την καθημερινή φροντίδα των ζώων στο συγκεκριμένο χώρο και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που ανακύπτουν έτσι ώστε να φροντίσουμε τα ζώα.Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς,καθώς το σωματείο μας είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.Καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να προστατέψουμε τα ζώα.

Σ’αυτή την προσπάθεια του φιλοζωικού σωματείου στοχεύουμε να μας βοηθήσει ο δήμος να καλυτερεύσουμε την ποιότητα ζωής των ζώων.Καταγγέλουμε όμως απερίφραστα,τις ενέργειες διάδοσης κατά διαστήματα ανυπόστατων κατηγοριών για το θέμα των αδέσποτων ζώων που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.Μας προκαλεί οργή αλλά και βαθύτατη θλίψη το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα ζώα προβάλοντας δήθεν τα φιλοζωικά τους αισθήματα με στόχο να συγκινήσουν πραγματικά φιλόζωους,ενώ στην πραγματικότητα κινούνται από ιδιοτελείς σκοπούς.Τέτοιου είδους συμπεριφορές κάνουν κακό στα ζώα,αλλά και στο σύνολο της Ναυπάκτου.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί περιοδικά στοχοποιούνται τα αδέσποτα της Ναυπάκτου.

Έχουν ψάξει τι γίνεται σε  άλλες περιοχες;Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα θέμα που αφορά όλη την Ελλάδα.Γιατί στοχοποιείται από συγκεκριμένα άτομα μόνο η Ναύπακτος;

Ως σωματείο απευθύνουμε θερμή έκκληση σε αυτούς που εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα να σταματήσουν αυτού του είδους την τακτική που πλήττει ανεπανόρθωτα τα αδέσποτα και την πόλη μας.

Για το δ.σ. του φιλοζωικού συλλόγου Ναυπάκτου
Η πρόεδρος
Ρούλα Γιαννοπούλου

nafpaktianews.gr

2 σχόλια:

  1. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΕΤΥ Κ ΕΙΜΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΙΣ 17/6/2012 ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΩΝ.ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Κ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Μ ΕΣΤΕΙΛΕ Σ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ Κ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΑ Κ ΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ Κ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΠΙΛΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΞΕΘΥΜΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ Κ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΦΤΕΙ Η ΚΥΡΙΑ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΑ Κ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΠΟΥΝ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Κ ΟΧΙ Σ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ.ΕΙΠΑ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΦΤΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!!! Όσα σωματεία δεν μπορούν ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η ίδρυση τους είναι καλό να μην συστήνονται καθόλου και να μην αναλαμβάνουν υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορούν ν΄αναπεξέλθουν. Για ποιες στειρώσεις μιλάτε κυρία Γιαννοπούλου? Στο βίντεο νομίζω ότι είδαμε και κουτάβια να τρέχουν ή μήπως ήταν παραισθήσεις??? Επίσης είδαμε δεμένα ζώα μέσα στον ήλιο, κάτι το οποίο συνιστά κακοποίηση ζώου όπως πολύ καλά γνωρίζετε εκ του νόμου! Δεν μπορείτε να εγκλωβίζετε τόσα ζώα μέσα σ΄αυτόν το χώρο χωρίς να είστε σε θέση να τα φροντίζετε, μόνο και μόνο για να μην χαλάσει το image της περιοχής, χωρίς να σας ενδιαφέρουν οι συνθήκες ευζωίας τους. Όσο για το εθελοντικά και αφιλοκερδώς, εθελοντική εργασία κάνουν και άνθρωποι εκτός σωματείων (το αφιλοκερδώς ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα!!!). Λυπάμαι πολύ αλλά δυστυχώς η έννοια της φιλοζωϊας, βλέποντας αυτά όπως και πολλά άλλα, έχει χάσει το πραγματικό της νόημα όπως και πολλές άλλες έννοιες στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.