Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εξευτελισμός για την Αιγιάλεια - Σκληρές εικόνες από τον στάβλο της ντροπής

Φρίκη προκαλεί η ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του facebook αλλά και διαφόρων φιλοζωικών ιστοσελίδων σε όλη την Ευρώπη και που δυστυχώς, αναφέρεται με μελανά χρώματα στην περιοχή μας. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος της Ακράτας έγινε γνώστης προ λίγων εβδομάδων, πως σε περιοχή της Κουλούρας μια ελληνοβελγίδα "συλλέκτρια" έχει κλείσει σε έναν σταύλο 25 αδέσποτα σκυλιά με το πρόσχημα τη φροντίδας και της στείρωσης, τα οποία όμως σκυλιά ζουν μέσα σε τραγικές συνθήκες, χωρίς νερό και τροφή, ενώ κάποια από αυτά έχουν ήδη πεθάνει από τη ζέστη, όπως φαίνεται και από τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες.

Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμα τονίζεται πως ο Φιλοζωϊκός Ακράτας ήρθε σε επαφή με την Ελληνοβελγίδα για να βοηθήσει στο θέμα των στειρώσεων των ζώων, όπως εκείνη αρνήθηκε κάθε βοήθεια και μάλιστα επέδειξε και επιθετική συμπεριφορά προς την πρόεδρο κα Σοφιανοπούλου. Μετά όμως τηλεφώνησε για να ζητήσει βοήθεια, της πήγαν τροφή αλλά λίγες μέρες μετά εξαφανίστηκε, παρατώντας τα ζώα στο έλεος του Θεού.

Για την ιστορία, στο δημοσίευμα τονίζεται πως η Ελληνοβελγίδα είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του σταύλου να βάλει μέσα μερικά σκυλιά για 5 ημέρες. Όμως τα σκυλιά είναι στον χώρο για περισσότερο από έναν μήνα. Στην αρχή πήγαινε κανονικά, στην συνέχεια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και τώρα έχει εξαφανιστεί. Ο ιδιοκτήτης του σταύλου που βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς οι απειλές απο τους γείτονες και την όχληση που έχει δημιουργηθεί αυξάνονται και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, ειδοποίησε την πρόεδρο του συλλόγου λέγοντας πως τα σκυλιά πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς νερό και φαγητό. Η κα Σοφιανοπούλου έσπευσε στον σταύλο, όμως είναι σίγουρο ότι ο φιλοζωϊκός της Ακράτας αδυνατεί να χειριστεί μόνος του το πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια.

Ο Δήμος Αιγιαλείας, με τον οποίο ο σύλλογος ήρθε σε επαφή, αδυνατεί επίσης να βοηθήσει καθώς δεν διαθέτει κάποιον χώρο ή κυνοκομείο. Δεν φρόντισε κανείς στο παρελθόν για κάτι τέτοιο, καθώς προφανώς οι δημοτικοί μας άρχοντες θεωρούσαν "υποδεέστερη" την υπόθεση. Τα γράφαμε στον "Φιλόδημο" εδώ και 10 χρόνια και δυστυχώς αιρετοί (που ο λαός έστειλε σπίτια τους λίγο καιρό μετά) μας κατηγόρησαν τότε πως ασχολούμαστε με "ραπανάκια για την όρεξη". Σήμερα ο Δήμος Αιγιαλείας έχει διαθέσει ένα σεβαστό ποσό σε κτηνιάτρους εντός και εκτός Αιγιαλείας για στείρωση αδέσποτων ζώων, όμως δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες αυτού του πραγματικά σημαντικού εγχειρήματος για την υγεία των ζώων αλλά και της δημόσιας υγείας, κατ'επέκτασιν.

 Η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της οι οποίες όπως συμπεραίνεται συμπεριφέρονται ως συλλέκτριες, έχουν και στο παρελθόν δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα καθώς, νοικιάζουν κάποια κτήματα στην ευρύτερη περιοχή, μαζεύουν σκυλιά, τα οποία τοποθετούν στους χώρους που κατά καιρούς έχουν νοικιάσει, κάνουν κάποιες λίγες στειρώσεις και στην συνέχεια καθώς αδυνατούν να στειρώσουν τον πληθυσμό όλων των ζώων που μαζεύουν και να ανταπεξέλθουν σε τροφές και φάρμακα, τα ζώα πολλαπλασιάζονται, αρωσταίνουν η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της είτε ευθανατώνουν κάποια από αυτά, είτε επεμβαίνουν οι γείτονες ελευθερώνοντας κάποια, ή πυροβολώντας κάποια άλλα, όπως εγίνε με δύο ντόπερμαν στο παρελθόν. Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος της Ακράτας στο παρελθόν με παρέμβασή του πήρε 10 σκυλιά τα οποία η Ελληνοβελγίδα επρόκειτο να τα ευθανατώσει, πολλά από τα οποία βρίσκονται ακόμη στο καταφύγιο του.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων από την Πάτρα, που πριν από λίγες μέρες ήρθε στο Αίγιο και πήγε στο σημείο με τον κτηνίατρο του σταθμού για να πάρει 4 σκυλιά και να διαπιστώσει πόσα ήταν ζωντανά ή νεκρά. Παράλληλα, εκεί ήταν και μέλος του Φιλοζωϊκού Ακράτας, κλήθηκε και η Αστυνομία, ενώ η υπόθεση, όπως τονίζεται, θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής απευθύνουν έκκληση σε εθελοντές και σωματεία για φιλοξενία των περίπου 25 σκυλιών αλλά και για κάθε βοήθεια σε τροφές ή φάρμακα. Το τηλέφωνο της κας Σοφιανοπούλου είναι 6945-704994.



filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.