Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Mέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου

Φανταστείτε μια ζωή όπου δεν μπορείτε να σχεδιάσετε το αύριο, γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε αν θα επιβιώσετε σήμερα ...Μια ζωή με ένα μόνο κανόνα: «Επιβίωση ή θάνατος»..

Πολλοί από εσάς θα σκέφτονται πως η  ζωή ενός αδέσποτου είναι εύκολη. Κι όμως δεν είναι έτσι. Μόνο αυτοί που δεν κλείνουν τα μάτια κατανοούν ότι η ζωή ενός αδέσποτου δεν εξαρτάται μόνο από το που θα κοιμηθούν και τι θα φάνε. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν. Ή ίσως δεν μπήκαν ποτέ στο κόπο να καταλάβουν. Τι θα συνέβαινε άραγε αν για μια ώρα βλέπατε μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου;  

Ίσως μερικοί από εσάς να αναθεωρούσατε τον τρόπο που βλέπετε τα ζώα... Ίσως να σκέφτοσασταν διαφορετικά.. Ίσως κάποιοι να λέγατε " είναι απλά ένα σκυλί.". Άλλοι ίσως συνειδητοποιούσατε πως κάθε ζωντανό πλάσμα έχει τις ανάγκες του, τους φόβους του.. Αισθάνονται πόνο, άγχος, αγάπη. Υποφέρουν, δεν είναι άψυχα αντικείμενα. Δεν είναι  '' μόνο ένα σκυλί.''

Βάλτε τον εαυτό σας για λίγα λεπτά στην θέση τους και σκεφτείτε..Πώς θα νιώθατε;;


dogw0rld.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι το κακό... ότι οι περισσότεροι δε μπαίνουν στη θέση του ζώου... Αν έμπαιναν στον κόπο να το κάνουν, τότε θα καταλάβαιναν πολλά και ο κόσμος μας θα'ταν πολύ καλύτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.