Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η φρίκη συνεχίζεται στο Νεκροταφείο Σχιστού





Χθες το βράδυ κάποιος ανεύθυνος εγκατέλειψε στο οστεοφυλάκιο του Νεκροταφείου στο Σχιστό τρία μικρόσωμα σκυλάκια σε άθλια κατάσταση. Όταν ειδοποιήθηκε η Ελένη Σακαρέλη, γνωστή για την φιλοζωική της δράση στην περιοχή, δεν μπόρεσε να μην κινητοποιηθεί παρότι ήξερε ότι δεν μπορούσε να αναλάβει κι άλλο περιστατικό.
 
Τα τρία σκυλάκια ήταν καταδικασμένα από τις αγέλες που κυκλοφορούν εκεί. Επιπλέον ήταν και τα τρία αστείρωτα και μάλιστα το ένα βρισκόταν σε οίστρο, κάτι που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει. 

Έτσι λοιπόν η Ελένη Σακαρέλη τα πήρε σπίτι της. Εκεί, είδε καθαρά την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Το κορμάκι τους είχε καλυφθεί από την προβιά. Γεμάτα τζίβες και άπειρα τσιμπούρια να κατατρώνε το κορμάκι τους. Το ένα μάλιστα είχε τόσες τζίβες στα πέλματα που έμοιαζε να περπατάει πάνω σε τρίχινες μπάλες. Τα δάκτυλά του παραμορφωμένα.








Έπειτα από μια πρόχειρη εξέταση που τους έκανε ο κτηνίατρος Δ. Σιδεράς το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Το τεριεδάκι και το κανίς έχουν κακοποιηθεί φρικτά. Τα δόντια τους, όσα έχουν απομείνει, είναι ή σπασμένα ή κουνιούνται, που σημαίνει ότι θέλουν εξαγωγή γιατί βρωμάνε άσχημα.. Το κανίς πιθανόν έχει και καρδιολογικό πρόβλημα.. Το πεκινουά είναι 2-3 χρονών κακοποιημένο κι αυτό αλλά είναι λίγο καλύτερα από τα άλλα στην υγεία του.

Χρειάζονται και τα τρία αιματολογικές εξετάσεις για έλεγχο ερλιχίας και καλαζάρ, αφαίρεση και καθαρισμό δοντιών γιατί δεν μπορούν να φάνε και φυσικά στείρωση . Απ' ότι υπολογίσαμε χοντρικά με τον κτηνίατρο και με το λιγότερο δυνατόν κόστος θα στοιχίσουν περίπου γύρω στα 200 ευρώ το καθένα...Σε αυτό το σημείο λοιπόν ζητάμε την βοήθεια όλων σας για τις τρείς αυτές ψυχούλες που έχουν περάσει τόσα πολλά αλλά δεν μπορούν να μας πουν.

Θερμή παράκληση: Όποιος μπορεί να στηρίξει οικονομικά το περιστατικό να επικοινωνήσει με την Ελένη Σακαρέλη στο 698315676 ή στο Fb 





 dogw0rld.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.