Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

24 μήνες φυλάκιση και τσουχτερό πρόστιμο για τον άνδρα που προσπάθησε να πνίξει 3 κουτάβια


Δικάστηκε χθες ο κατηγορούμενος από το Τυχερό Έβρου  που στις 29/1/15 προσπάθησε να πνίξει στη λίμνη τρία κουτάβια, ένα εκ των οποίων τελικά κατέληξε (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολη, ο 45χρονος δικάστηκε ερήμην, καθώς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε ο ίδιος ούτε ο νόμιμος εκπρόσωπός του. 

Οι φιλόζωοι της περιοχής βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξανδρούπολης για να παραστούν στην δίκη και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την κακοποίηση των ζώων. 

Η ετυμηγορία του δικαστή είναι 24 μήνες φυλάκιση και 9000€ χρηματικό πρόστιμο στο ποινικό δικαστήριο και διοικητικά από την αστυνομία 90.000€ χρηματικό πρόστιμο, δηλαδή 30.000€ για κάθε κουτάβι. 

'' Να ενημερώσουμε και από νομικής πλευράς πως όταν το δικαστήριο ανακοινώνει μια χρηματική ποινή, μπορεί να ακούμε ονομαστικά 9.000 ευρώ, αλλά μόλις ο κατηγορούμενος πάει ας πούμε να πληρώσει την ποινή που του επιβλήθηκε, υπολογίζονται και τα δικαστικά έξοδα περίπου 200 ευρώ διότι είναι Τριμελές και με το 110% προσαύξηση βγαίνει περίπου διπλάσιο ποσό. 

 Εμείς από την πλευρά μας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Αστυνομικές και στις δικαστικές αρχές του τόπου μας'', επισημαίνει το σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.