English Cocker Spaniel (Αγγλικό κόκερ σπανιέλ)

Μέγεθος: Μεσαίο
Υψος
: 38-43 εκ.
Βάρος
: 12-15 κ.
Διάρκεια Ζωής
: 10-14 χρόνια

Περιγραφή
: Τα English cocker spaniels είναι χαρούμενα, παιχνιδιάρικα και ευγενικά. Αγαπούν τόσο τα μέλη της οικογένειάς τους όσο και τους αγνώστους, είναι καλά με τα παιδιά και τους αρέσει να παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες της οικογένειας. Είναι φιλικά με τα άλλα σκυλιά, αν και υπάρχει η περίπτωση τα αρσενικά να είναι επιθετικά με τα άλλα αρσενικά. Καλά είναι και με τις γάτες και τα άλλα μικρά ζώα εφόσον συνηθίσουν στην παρουσία τους από νωρίς. Θα γαβγίσουν να ειδοποιήσουν για την άφιξη ενός επισκέπτη, δεν είναι όμως κυριαρχικά με την περιοχή τους. Είναι εύκολα στην εκπαίδευση.

Εμφάνιση
: Το μεταξένιο τρίχωμα είναι αρκετά μακρύ, ίσιο ή κυματιστό στο σώμα, φουντωτό στα αυτιά, το στήθος, την κοιλιά και τα πόδια. Το χρώμα του είναι είτε λευκό με μαύρα, σκούρα καστανά, μπλε ή κόκκινα μπαλώματα, βούλες, ή στίγματα, είτε μαύρο, καστανοκόκκινο, ή κόκκινο, με κανελί σημάδια ή ενιαίο. Τα αυτιά του είναι μακριά, μεταξένια και κρεμαστά. Το μουσούδι είναι μακρύτερο, και μάλλον κομψότερο από του αμερικάνικου cocker. 


Καλλωπισμός & Ασκηση: Το English cocker θα πρέπει να χτενίζεται και να βουρτσίζεται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και να κουρεύεται κάθε τρεις μήνες. Το εσωτερικό των αυτιών του χρειάζεται εβδομαδιαίο καθαρισμό, ενώ οι άκρες τους που λερώνονται από το μπωλ του φαγητού καλό θα ήταν να σκουπίζονται καθημερινά με ένα υγρό πανάκι.

Ιστορικό
: Η αγγλική εκδοχή του cocker spaniel είναι γνωστή από τον 19ο αιώνα και χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι της μπεκάτσας στα πυκνά δάση της Αγγλίας.

Προειδοποιήσεις
: Σχετικά με τη φυλή προβλήματα υγείας εντοπίζονται στα μάτια, τα αυτιά και τα γεννητικά όργανα.


zoofilia.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld