West Highland White Terrier (Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ)

Υψος: 25-28 εκ.
Βάρος
: 7-9 κ.
Διάρκεια Ζωής
: 12-14 χρόνια

Περιγραφή
: Είναι καλά σκυλιά για οικογένεια και μπορούν να προσαρμοστούν το ίδιο καλά στην πόλη, τα προάστια ή την εξοχή. Είναι πιο ζωηρά σε σύγκριση με τα Cairn terriers, ανταποκρίνονται όμως καλά στην εκπαίδευση. Λατρεύουν το παιχνίδι με τα παιδιά, ειδικά αν τα γνωρίζουν καλά. Είναι καλοί φύλακες και δε θα αποδεχτούν τους επισκέπτες αμέσως.

Εμφάνιση
: Το εξωτερικό τρίχωμα είναι ίσιο και σκληρό, πιο κοντό στο λαιμό και τους ώμους. Το υπόστρωμα είναι κοντό, απαλό και σφιχτό. Το χρώμα είναι απόλυτα λευκό. Τα μικρά όρθια μυτερά αυτιά και η μαύρη μύτη είναι βασικά χαρακτηριστικά της φυλής.

Καλλωπισμός & Ασκηση
: Χρειάζεται βούρτσισμα και χτένισμα δυο φορές την εβδομάδα και κούρεμα κάθε τρεις μήνες. Τους αρκούν κάποιες βόλτες και λίγο παιχνίδι καθημερινά.


Ιστορικό: Η φυλή χρονολογείται από το 19ο αιώνα. Έχει κοινή προέλευση με όλα τα σκωτσέζικα τεριέ: το Scottie, το Cairn και το Dandie Dinmont.

Προειδοποιήσεις
: Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προμηθευτείτε το Westie σας από έναν αξιόπιστο εκτροφέα. Προβλήματα υγείας: ορθοπεδικά προβλήματα, καταρράκτης, ηπατική ανεπάρκεια, κήλη, κώφωση.

zoofilia.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld