Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μήνυση εναντίον οδηγού για τραυματισμό σκύλου


Σήμερα το μεσημέρι συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο επαγγέλλεται πλανόδιος μανάβης βίωσε το εξής ευτράπελο συμβάν:

Επί της οδού την οποία διερχόταν με το αγροτικό του αυτοκίνητο και ανήγγειλε με την μικροφωνική τα προϊόντα του (εντός του οικισμού των εργατικών κατοικιών στην περιοχή πάνω από την οδό Ασκληπιού) βρισκόταν ένας σκύλος.

Ο οδηγός κόρναρε και προσπάθησε να προσπεράσει το ζώο το οποίο όμως δεν μετακινήθηκε από τη μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στην ουρά. Κύρια, αυτόπτης μάρτυς του συμβάντος έβαλε τις φωνές και λιποθύμησε.

Λίγα λεπτά αργότερα το σκυλί έφυγε, ο οδηγός εξήγησε ότι προσπάθησε να το αποφύγει ενώ η κυρία κατηγορούσε τον οδηγό ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το σκύλο.

Λίγη ώρα αργότερα οι κατηγορίες της κυρίας μετατράπηκαν σε μήνυση εναντίον του οδηγού, ο οποίος ενημερώθηκε από το Α/Τ Μυτιλήνης για την ενέργεια της κυρίας και προσήλθε για να καταθέσει. Ο οδηγός εξήγησε στα αρμόδια όργανα τι συνέβη και παρέμεινε στο κρατητήριο μέχρι να συνταχθεί η δικογραφία και να αποφανθεί ο εισαγγελέας αν θα παραμείνει στο αστυνομικό τμήμα λόγω της εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας (από το Σάββατο το μεσημέρι ως την Δευτέρα που θα δικαστεί).

Ο Εισαγγελέας τελικά διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός και παράλληλα προσδιόρισε τακτική δικάσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκυλί δηλώθηκε από την κυρία ως αδέσποτο, προς αποφυγή του κινδύνου ο οδηγός να της κάνει μήνυση για εγκατάλειψη κατοικίδιου, ενώ λίγες ώρες μετά βρισκόταν στην αυλή της οικίας της. Αναμένουμε επομένως το κλητήριο θέσπισμα για την ουρά του «αδέσποτου» σκύλου της κυρίας.

Το ερώτημα που μου γεννήθηκε είναι αν μια ατυχής αντίδραση αποτελεί λόγο για να ανατραπεί η καθημερινότητα ενός μέσου πολίτη;

Ίσως θα έπρεπε τελικά να συλλογιστούμε είμαστε άραγε τόσο φιλάνθρωποι όσο φιλόζωοι;

Αναγνώστης
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.