Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έκκληση για εθελοντική εργασία στο καταφύγιο ζώων Βύρωνα:


Ένα από τα πλέον ενδεικτικά στοιχεία του επιπέδου πολιτισμού μίας, μικρής ή μεγάλης, κοινωνίας είναι η φροντίδα προς τα ζώα.

Οι <<μικροί μας φίλοι>>,ειδικότερα όταν βρίσκονται εκτεθειμένοι στις σκληρές συνθήκες του αστικού ιστού, έχουν ανάγκη της δικής μας φροντίδας.Αυτό, το οποίο θεωρείται από όλους μας ως <<απλό και αυτονόητο>>, πολλές φορές έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, διότι δυστυχώς δεν γίνεται!

Μια τέτοια πράξη ούτε δαπανηρή ούτε κοπιώδης ούτε δύσκολη είναι.Απαιτεί μόνον να <<κλέβουμε>> λίγο χρόνο από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας και να επιδεικνύουμε αληθινό ενδιαφέρον για αυτά τα αξιολάτρευτα πλάσματα.

Όλοι μαζί, μπορούμε και πρέπει να απλώσουμε ένα <<δίχτυ προστασίας>>, μια στοργική αγκαλιά: πολλώ δε μάλλον, που συχνά ορισμένοι συμπολίτες μας, <<εξωτερικεύοντας>> τον κακό εαυτό τους, ξεσπούν στα αθώα και ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει ηλικιακά ή άλλα όρια, ούτε προαπαιτούμενα και προυποθέσεις.Δεν αφορά λίγους ή πολλούς-αφορά του πάντες.Έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από συλλογικές και καλά σχεδιασμένες δράσεις, να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν περί αυτού του ζητήματος.Κατ' αυτόν τον τρόπο, και θα προσφέρουμε κάτι σημαντικό και θα νιώσουμε οι ίδιοι καλύτερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, η <<Έγκυρη Είδηση>> απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Βυρωνιώτες να ενταχθούν και να ενισχύσουν με την παρουσία τους την <<εθελοντική ομάδα φιλόζωων του Δήμου Βύρωνα>>.Πρόκειται για μια ομάδα αποτελούμενη από άκρως ευαισθητοποιημένους δημότες, με σκοπό τη φροντίδα των <<μικρών και ανυπεράσπιστων φίλων μας>>.Άλλωστε, τα ζώα έχουν αποδειχθεί αναρίθμητες φορές οι πιο πιστοί φίλοι των ανθρώπων.

Επιτέλους, ας πράξουμε κάτι ουσιαστικό και εμείς για αυτά!Το αξίζουν!

Έκκληση για εθελοντική εργασία στο καταφύγιο ζώων Βύρωνα: 

Η φροντίδα των 150 περίπου ζώων του καταφυγίου Βύρωνα είναι καθημερινή και επίπονη και οι εθελοντές που τα φροντίζουν είναι ελάχιστοι. 
Θυσιάζοντας από αγάπη γι'αυτές τις ψυχές, μεγάλο μέρος της προσωπικής τους ζωής, είναι εκεί καθημερινά βρέξει χιονίσει για να τους προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.
Δυστυχώς οι υπάρχοντες εθελοντές δεν επαρκούν. Καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που αγαπούν τα ζώα κι έχουν μία κάποια εξοικείωση με αυτά να προσφέρουν την όποια εθελοντική τους βοήθεια προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.
Τηλ.επικοινωνίας 6973535686 (Μαριάννα) και 6974465975 (Μαρία).

3 σχόλια:

  1. Γίνεται να έρχονται παιδιά κάτω των 12 ετων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιθυμω να προσφερω στο καταφυγιο εθελοντικη εργασια.6936712876 ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιθυμω να προσφερω στο καταφυγιο εθελοντικη εργασια.6936712876 ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.