Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Καρδίτσα: Πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων



Την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με την υλοποίηση ενός προγράμματος, περισυλλογής, στείρωσης και εμβολιασμού τους επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο μια συνεργασίας σε μόνιμη και σταθερή βάση με το Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας και την επιστημονική υποστήριξη της Κτηνιατρικής Σχολής.

Σχετικά με την προσπάθεια αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Λαμ. Τσιούκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με την Αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Κατ. Γκανάτσιου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Eπιδιώκουμε να συνεργαστούμε με το Φιλοζωϊκό Όμιλο και την Κτηνιατρική Σχολή για την υλοποίηση ενός προγράμματος περισυλλογής των αδέσποτων ζώων. Ως μια πρώτη κίνηση εξασφαλίσαμε και δώσαμε στον Όμιλο 50 σάκους με τροφή για τα ζώα που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του, ενώ έπειτα από επαφές μας με τις Διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και του ΚΕΠΕΠ εξασφαλίσαμε τη διάθεση των υπολειμμάτων των φαγητών στον Όμιλο.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση και με τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Σχολής, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τη μορφή που θα πάρει η συνεργασία των τριών αυτών φορέων για την απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος».

Ήδη πάντως από την περασμένη εβδομάδα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου προχωρούν σε περισυλλογή αδέσποτων από διάφορα σημεία της πόλης.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.