Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αυτό θα πεί κυνοφιλία....


Ο Rudi Lombardi (εκτροφέας και εκπαιδευτής πόϊντερ και σέττερ) πρόσωπο της χρονιάς για το 2010 στους αγώνες του είδους, δηλώνει στο περιοδικό "Κυνήγι με κυνηγόσκυλα"

"Αν ο σκύλος δεν "παράγει" ορτύκια δεν τον θέλω πια. Μπορεί να κερδίσει 72 κύπελλα Ευρώπης αλλά αν δεν "παράγει" ορτύκια δεν με ενδιαφέρει. Και ξέρεις γιατί ? Όχι μόνο για τους λόγους που ήδη ανέφερα, και στους οποίους φυσικά πιστεύω, αλλά και επειδή σήμερα έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον της προώθησης της κυνοφιλίας. Αν εγώ ο ίδιος δεν δείξω τους σκύλους μου σε κριτές, ιδιοκτήτες και κυνόφιλους σε τριάντα και πλέον αγώνες σκορπισμένους σε όλη την Ιταλία τότε θα έχω κάνει ένα μεγάλο λάθος.Η κυνοφιλία θα πεθάνει αν οι παθιασμένοι δεν μπορούν να δουν τους μεγάλους σκύλους."

Κλείνει δε τη συνέντευξη με την παρακάτω φράση.

"Μην ξεχνάς να αναφέρεις ότι πρέπει να επαναφέρουμε λίγη κυνοφιλία στην Ιταλία. Δυο ή τρεις ειδικοί αγώνες για την κάθε φυλή να γίνονται εδώ σε μας γιατί είναι πολύ σημαντικό να μας βλέπουν οι λάτρεις των αγώνων. Αλλιώς σου το λέω εγώ: η κυνοφιλία πραγματικά θα πεθάνει.

Πηγή: περιοδικό "Κυνήγι με κυνηγόσκυλα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.