«Βαρελόσκυλα» υπάρχουν και στην ΠάροΛίγο έξω από το χωριό Λεύκες στην Πάρο, στην περιοχή την οποία οι ντόπιοι γνωρίζουν ως Βρυσί, υπάρχει το χοιροτροφείο του ιδιοκτήτη της πολύ γνωστής ταβέρνας των Λευκών «Ο Κλαρίνος».

Έξω από την είσοδο του χοιροτροφείου βρίσκεται και η σκυλίτσα που βλέπετε, η οποία πρόσφατα πρέπει να γέννησε. Βρίσκεται καθηλωμένη εκεί, αφού είναι διαρκώς δεμένη, και «προστατεύεται» από τον καυτό ήλιο, τον αέρα και το κρύο μέσα στο σιδερένιο βαρέλι, που οι «φιλεύσπλαχνοι» ιδιοκτήτες της έχουν τοποθετήσει εκεί.

http://www.zoosos.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_09/KlarinosVareloskylo2.jpg

Το μπολ με το νεράκι, δεν έχει καθαριστεί ποτέ, αλλά τουλάχιστον, όπως είδα, νερό της βάζουν. Τρώει μόνο τα αποφάγια της ταβέρνας, αυτό είναι εμφανές από τα πεταμένα κόκκαλα, που είναι διάσπαρτα παντού τριγύρω. Εκτός από τη ζέστη το ζώο κινδυνεύει και από τις εκατοντάδες σφίγγες, οι οποίες το περιτριγυρίζουν, καθώς τρέφονται και αυτές από τα πεταμένα αποφάγια και τις κοπριές.

Πλησιάζοντας το ζώο παρατήρησα πως έτρεμε. Μετά από αρκετή ώρα κατάφερα να με εμπιστευτεί και να βγει από το βαρέλι, ώστε να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται έστω και με μια πρώτη ματιά.
 
http://www.zoosos.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_09/KlarinosVareloskylo3.jpg

Οι μαστοί της σκυλίτσας, την ημέρα που πήγα για να τραβήξω τις φωτογραφίες (30 Αυγούστου 2011) ήταν φουσκωμένοι. Αυτό δείχνει ότι οι ιδιοκτήτες του ζώου όχι μόνο το αφήνουν δεμένο έτσι, αλλά τα αφήνουν να αναπαράγεται εξαντλώντας το ακόμα περισσότερο.

http://www.zoosos.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2011_09/KlarinosVareloskylo4.jpg

Το τι απέγιναν τα κουτάβια, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Είναι όμως ευρέως γνωστή η τακτική των Παριανών, που είτε θάβουν ζωντανά, είτε σκοτώνουν με φτυάρι τα κουτάβια και τα γατάκια για να ξεφορτωθούν…

Προφανώς κανείς δεν έχει πει στον κ. «Κλαρίνο» ότι ένα ζώο, που είναι διαρκώς δεμένο και διαβιεί μέσα σε ένα βαρέλι υφίσταται κακοποίηση.

Το σκυλί δεν είναι έπιπλο. Δεν είναι καρέκλα ταβέρνας, και δεν πειράζει να μένει διαρκώς στον ήλιο.
 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και στο βίντεο στην είσοδο του χοιροτροφείου υπάρχουν και κάποιες παλιές ξύλινες παλέτες, που προφανώς χρησιμοποιούνταν ως «στέγαστρο» για άλλον σκύλο. Από τα διαλυμένα ξύλινα κρέμονται αλυσίδες, με τις οποίες δένεται άλλο ζώο…

Όταν βγάζεις τόσα λεφτά, έχοντας ένα μαγαζί σ’ ένα τουριστικό νησί, τι σου στοιχίζει να δείξεις ανθρωπιά και στα ζώα, που σου ανήκουν; Αν η σκυλίτσα ήταν λυμένη εντός του χοιροτροφείου και οι κότες ήταν περιορισμένες σε άλλο σημείο, αφού χώρος υπάρχει, όλα θα ήταν καλύτερα!

Αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι τουρίστες, που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη ταβέρνα, αν έβλεπαν τι υφίστανται τα ζώα, που έχει ο ιδιοκτήτης υπό την «φροντίδα» του; Θα την πρότειναν και στους φίλους τους;

Και κάτι τελευταίο. Τα παραγωγικά ζώα αξίζουν την αγάπη μας και την κατάλληλη φροντίδα, που τους πρέπει, αφού αυτά συμβάλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων.

Μέσα στο χοιροτροφείο του κ. «Κλαρίνου» δεν κατάφερα να μπω, για να διαπιστώσω σε τις συνθήκες ζουν – μέχρι να σφαχτούν – τα γουρούνια.

Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει άδεια και για τις «εγκαταστάσεις» αλλά και ότι τα λύματα του χοιροτροφείου δεν πετιούνται όπως – όπως, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και όχι την τσέπη του ιδιοκτήτη της επιχείρησης!

zoosos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld