Τρίκαλα: Ψηφίστηκε ομόφωνα η διάθεση ποσού για τα αδέσποτα


 

  
Ομόφωνα ενέκριναν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων σε προηγούμενη συνεδρίασή τους τη δέσμευση ποσού ύψους 4.400,00 ευρώ που αφορούν τη δαπάνη των εργασιών (περισυλλογή, μέριμνα και υιοθεσία ή επανένταξη) για την υλοποίηση του Προγράμματος Αντιμετώπισης Αδέσποτων Σκύλων, στο Δήμο Τρικκαίων, για το οικονομικό έτος 2010.

Ειδικότερα η διάθεση του παραπάνω ποσού από το Δήμο Τρικκαίων στοχεύει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενούνται στις δημοτικές εγκαταστάσεις.


Πρόγραμμα αντιμετώπισης

 
Όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής στο πλαίσιο
βελτίωσης της υλοποίησης των επιμέρους στόχων του Προγράμματος Αντιμετώπισης Αδέσποτων Σκύλων στο Δήμο Τρικκαίων, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή από το έτος 2005 και για τη λειτουργία του οποίου ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί τρία (3) συναπτά έτη (2005, 2006 & 2007), κρίνεται αναγκαία η ανάληψη συγκεκριμένων εργασιών του Προγράμματος με κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα σύλληψης, διαχείρισης και υιοθεσίας ή επανένταξης αδέσποτων ζώων.


Η διάθεση του ποσού

 
Έτσι το ποσό των 4.400 ευρώ θα διατεθεί μέσω του Φιλοζωικού Σωματείου Τρικάλων που δραστηριοποιείται νόμιμα στην περιοχή εφαρμογής του Προγράμματος (όρια του Δήμου Τρικκαίων), προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Η δε πίστωση θα βαρύνει τον Κ.Α. 35-7336.0001 με τίτλο «Λοιπές εγκαταστάσεις υπηρεσίας Πρασίνου & Κηποτεχνίας – Φύλαξη αδέσποτων» του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011.


Η εισήγηση

 
Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Κηποτεχνίας του Δήμου Τρικκαίων για τη διάθεση του παραπάνω ποσού λήφθηκαν υπόψη η αναγκαιότητα της συνεχούς και επιμελούς εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, οι αυξημένες απαιτήσεις σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και τον εξοπλισμό, καθώς και οι ισχύουσες διατάξεις (280239/2003 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας «Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Αδέσποτων Σκύλων και άλλες διατάξεις»), με τις οποίες προβλέπεται η σύναψη σύμβασης έργου μεταξύ Δήμων και Φιλοζωικών Σωματείων.


Όπως και να έχει το θέμα η απόφαση αυτή είναι άκρως θετική για την εκτέλεση μιας σειράς απαραίτητων παρεμβάσεων στις δημοτικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα τα οποία σε κάθε περίπτωση έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την περίθαλψη των ειδικών.


proinoslogosnews.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld