Πτολεμαΐδα: Περίεργη υπόθεση με νεκρά αδέσποτα




Μια παράξενη υπόθεση νεκρών σκύλων που διαβιούσαν το τελευταίο διάστημα στο δημοτικό κυνοκομείο του δήμου Εορδαίας απασχολεί τα μέλη του Ζωοφιλικού Σωματείου Πτολεμαΐδας, αλλά και τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες, όταν βρέθηκε θανατωμένο ένα θηλυκό αδέσποτο στο κυνοκομείο, που είχε περισυλλεγεί από τους δρόμους μαζί με τα τρία μικρά του. Κι επειδή το νεκρό σώμα του- που βρέθηκε κατακρεουργημένο, έφερε ανεξήγητες οπές (τρυπήματα) τα μέλη του συλλόγου που βοηθούν καθημερινά στη φροντίδα των αδέσποτων που έχουν μεταφερθεί στο κυνοκομείο έκαναν λόγο για ανθρώπινη παρέμβαση, αφού όλα έδειχναν ότι κάποιος θανάτωσε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο το ζώο.

Κι ο κτηνίατρος που το εξέτασε αποφάνθηκε ότι οι οπές στο σώμα του νεκρού ζώου έγιναν με κάποιο οξύ αντικείμενο, με αποτέλεσμα η διοίκηση του σωματείου των Ζωόφιλων να ετοιμάζεται να καταθέσει καταγγελία στην αστυνομία για να εντοπιστεί και να διωχθεί ο άγνωστος δράστης που θανάτωσε το ζώο με τέτοιο βάρβαρο τρόπο.

Λίγες μέρες αργότερα ωστόσο βρέθηκε νεκρό άλλο ένα σκυλί που διαβιούσε επίσης στο κυνοκομείο και έφερε παρόμοια τραύματα, το οποίο όμως βρέθηκε νεκρό στο κλουβί όπου ήταν κλειδωμένο.

Το γεγονός ότι το σκυλί θανατώθηκε μέσα στο κλειδωμένο κλουβί έδωσε μια νέα διάσταση στο θέμα, καθώς αποκλείστηκε πλέον η ανθρώπινη πρόσβαση.

Η μόνη εξήγηση που δίνουν τα μέλη του Ζωοφιλικού σωματείου είναι ότι τα δύο αδέσποτα έπεσαν θύματα κάποιου αιμοβόρου ζώου και άρχισαν να διερευνούν το ενδεχόμενο πρόσβασης τέτοιων ζώων, όπως για παράδειγμα κουνάβια, στο χώρο του κυνοκομείου.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το σενάριο αυτό ενίσχυσε και η φήμη ότι ξέφυγαν κάποια γουνοφόρα ζώα (βιζόν) από φάρμα που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή (κοντά στη Γαλάτεια) και άρχισε μία έρευνα για να διερευνηθεί το βάσιμο της φήμης αυτής, που θα έδινε μια λογική εξήγηση για τις επιθέσεις σε αδέσποτα.

Κι αυτό το σενάριο ωστόσο καταρρίφθηκε, καθώς οι ιδιοκτήτες της φάρμας διαβεβαίωσαν τόσο τον «Π» όσο και το τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας ότι δεν έχουν χαθεί ζώα από τη φάρμα.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, ότι αδέσποτα έχουν βρει τραγικό θάνατο καθώς βρέθηκαν πραγματικά κατακρεουργημένα. 

 e-ptolemeos.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld